Dyrt å bruke billig arbeidskraft

Se hvor dyrt det kan bli å bruke billig arbeidskraft til å felle trær.

Små grener fjerner du lett selv, men det lønner seg å tilkalle fagfolk når du skal fjerne eller ta toppen på store trær, slik som dette lønnetreet Akrobat Trefelling og Graving har kuttet ned.  Foto: Akrobat Trefelling og Graving
Små grener fjerner du lett selv, men det lønner seg å tilkalle fagfolk når du skal fjerne eller ta toppen på store trær, slik som dette lønnetreet Akrobat Trefelling og Graving har kuttet ned. Foto: Akrobat Trefelling og Graving Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er billig å gjøre det selv. Og du har lov til å betale noen opp til 2.000 kroner for å gjøre en enkel liten jobb i hagen, i stedet for å hyre inn en proff som tar det to eller tredobbelte for det samme arbeidet.

Det kan imidlertid være smart. For visste du at det er du som står ansvarlig for eventuelle skader som skulle oppstå som følge av arbeid som utføres på din tomt?

Dette har ett unntak: Dersom den som utfører arbeidet har ansvarsforsikring.

Dekker innboforsikring hagemøblene?

Spør etter ansvarsforsikring

Ansvarsforsikring dersom noen skal hjelpe deg å luke i rosebedet kan kanskje virke litt i overkant. Men i et par tilfeller har du nesten ikke råd til å la være.

Ta for eksempel trefelling. Faller treet feil, slik at det skader personer eller gjenstander er det du som står ansvarlig, dersom den som feller treet ikke er forsikret.

- Det er jo noen som lurer på om de kan få jobben gjort uten moms. Da sier jeg at vi tar det på faktura, for det er forsikringer et cetera med i bildet. Reglene er sånn, sier Jarle Lind i Oslo Trefelling til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer