Dyrt ble best - og verst - i test av stekepanner

Stor svensk test konkluderer med at dyrt er verst. Og best. I test.

Det kan lønne seg å legge litt ekstra i en god stekepanne, men du kan også bomme skikkelig.  Foto: Colourbox.com
Det kan lønne seg å legge litt ekstra i en god stekepanne, men du kan også bomme skikkelig. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke likegyldig hvilken stekepanne du bruker når du lager mat, viser en fersk test av svenske Testfakta. En god stekepanne tåler ivrig røring, og fordeler varmen godt slik at maten blir jevnt stekt - uten at den svir seg fast i pannen.

SP Sveriges Tekniske Forskningsinstitutt har testet åtte stekepanner med non-stick-belegg; og konklusjonen er klar: Du kan ikke stole på at prislappen er avgjørende for kvaliteten.

Dette var også konklusjonen da Testfakta gikk igjennom tester av mer enn 60 produkter: Det er liten sammenheng mellom pris og kvalitet.

Le Creuset best i test

Testens beste stekepanne er imidlertid dyrest - i hvert fall her i Norge - når vi sjekker prisene. Stekepannen Toughened Non-Stick fra Le Creuset er klart best, men også dyrest. Her betaler man for kvalitet, er konklusjonen. Stekepannen er overlegent robust. Den stekepannen som er dyrest i Sverige, og nest dyrest i Norge, XO fra Eva Solo havner imidlertid på en klar jumboplass. Designen er lekker, men utseendet er dessverre ikke alt. Testerne trekker for belegget som blir fort slitt, samt at temperaturen fordeles svært dårlig slik at maten stekes ujevnt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer