Dyson har har brukt 16 år på denne

Blir Dyson 360 Eye robotstøvsugerens store gjennombrudd? Skal være 20 ganger kraftigere enn konkurrentene og gjøre en like bra jobb som et menneske.

KORT BATTERITID: Dyson har 20 til 30 minutters batterikapasitet, og vil returnere til docken for å lade seg når den blir tom. Etter at den er ladet på ny, vil den begynne å støvsuge igjen.  Foto: DYSON
KORT BATTERITID: Dyson har 20 til 30 minutters batterikapasitet, og vil returnere til docken for å lade seg når den blir tom. Etter at den er ladet på ny, vil den begynne å støvsuge igjen. Foto: DYSON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Robotstøvsugere er litt som kroppsnær teknologi: Ja da, det finnes en masse fine produkter, men mye av det fungerer ikke helt som det skal.

Noe du kan lese om i vår test av Mieles robotostøvsuger og dens kamp mot barkrakken.

Og hvis du tar en titt på denne støvsugerrobot-testen fra 2011, er det ingen tvil om at de også kan være ganske stygge.

Ser hele rommet

Dét, og mye mer til, planlegger selskapet Dyson å gjøre noe med. De har brukt 16 år på å utvikle Dyson 360 Eye, en robotstøvsuger som til enhver tid ser hele rommet med sitt unike 360-kamera på toppen.

Dermed vet den hvor den har vært og ikke minst hvor den skal. Altså en støvsugerrobot som ikke støvsuger samme område to eller flere ganger. Det vil jo så fall bare bruke opp unødvendig mye batteri, sier Dyson.

Men hvordan klarer den egentlig det?

Vel, i følge produsenten bruker kameraet «en blanding av kompleks matematikk, sannsynlighetsteori, geometri og trigonometri for kartlegge og navigere et rom».

Samme tanken, men litt annen teknikk enn Roomba 600-serien fra iRobot, som har en innebygget skittsensor. Roomba-støvsugerrobotene, som ble lansert i 2012, bruker akustikk for å navigere seg frem til skitten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer