Test: Batteridrevne støvsugere

Dyson og Philips kniver om toppen

God batteritid, integrerte lys og våtmopp er noen av stikkordene i årets siste test av batteridrevne støvsugere.

BATTERIDREVNE STØVSUGERE: Disse gjør støvsugerjobben bedre enn tradisjonelle støvsugere med strømkabel, men hvilken er best? Foto: Martin Kynningsrud Størbu
BATTERIDREVNE STØVSUGERE: Disse gjør støvsugerjobben bedre enn tradisjonelle støvsugere med strømkabel, men hvilken er best? Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De seneste årene har det skjedd flere spennende nyheter i støvsugermarkedet, og spesielt har forbrukere vist stor interesse for robotstøvsugerne. Men også de håndholdte, batteridrevne modellene er på fremmarsj.

Det som gjør disse støvsugerne så populære, er at de er mer hendige enn tradisjonelle støvsugere som er store og må kobles inn i stikkontakten.

De batteridrevne behøver du ikke å trekke over dørkarmer eller skifte pose på, og de tar ikke stor plass i boden.

Batteridrevne støvsugere

Så langt i år har vi testet fem modeller fra selskaper som Dyson, Philips og OBH Nordica, og i den siste runden for året har vi gjennomført en trippeltest med de nyeste modellene til Dyson og Philips, samt en utfordrer fra kinesiske Roidmi.

Alle har prislapper som gjør at vi forventer mye. Her må det ikke bare bli rent, men batteriene må holde lenge nok, beholderne og filtre må være enkle å tømme og rengjøre, de må ha et levelig støynivå og være gode å håndtere.

Det vi har oppgitt som støynivå i tabellen, er det Philips Sleep & Wake-Up Light har rapportert på 1 meters avstand. Her kan profesjonelt måleutstyr gi litt andre resultater, men det gir en god pekepinn på støynivået, i hvert fall relativt til hverandre. Det er også verdt å merke seg at støyen fra de ulike støvsugerne oppfattes ulikt, siden de har forskjellig støykarakteristikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer