Vannlekkasje

Dyster rekord for oppvaskmaskiner

Lekkasjer fra vanntilkoblede maskiner forårsaket skader for rekordhøye 292 millioner kroner i fjor, og det er oppvaskmaskiner som er «verstingen».

OPPVASKMASKIN: Det var 5984 vannlekkasjer og -skader fra såkalte vanntilkoblede maskiner, i norske hjem i fjor. Så høyt har tallet aldri vært før, ifølge If. Vannlekkasjene forårsaket skader for over 292 millioner kroner. Foto: Kristin Sørdal
OPPVASKMASKIN: Det var 5984 vannlekkasjer og -skader fra såkalte vanntilkoblede maskiner, i norske hjem i fjor. Så høyt har tallet aldri vært før, ifølge If. Vannlekkasjene forårsaket skader for over 292 millioner kroner. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tilårskomne oppvaskmaskiner og morkne vannslanger skapte vannkaos og ødeleggelser i rekordmange hjem i fjor, ifølge forsikringsselskapet If.

- Gamle slanger og pakninger er en årsak som går igjen når kjøkkengulvet eller hele etasjen flyter over av vann, ifølge kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

- Rekord

Det var 5984 vannlekkasjer og -skader fra såkalte vanntilkoblede maskiner. Så høyt har tallet aldri vært før, ifølge If.

Vannlekkasjene forårsaket skader for over 292 millioner kroner.

Tall fra Finans Norge viser at vanntilkoblete maskiner sto for 11,2 prosent av de innvendige vannskadene som ble rapportert til forsikringsselskapene i 2020.

Innvendige rør og avløp sto for den største delen av disse skadene: 71,2 prosent.

Varmtvannsbereder, sanitærutstyr og varmeanlegg sto for ni prosent av skadene - mens utett våtrom sto for 8,6 prosent av skadene.

Ifølge If, har skadeantallet de siste åra ligget rundt 4500, men i 2016 var det over 5335 vannskader. I 2019 var tallet 4396 vannskader på grunn av lekkasjer fra vanntilkoblede maskiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer