Eiendom Norge spår oppgang på 3 prosent i boligmarkedet

Eiendom Norges prognose for neste års boligmarked er en oppgang på 3 prosent landet sett under ett, med moderat oppgang i storbyene utenom Stavanger.

BOLIGSALG: Eiendom Norge spår at boligprisene nasjonalt vil stige med 3 prosent i 2020. Oslo får den største økningen, på 5 prosent - mens boligprisene i Stavanger forventes å forbli uendret. Foto: NTB scanpix
BOLIGSALG: Eiendom Norge spår at boligprisene nasjonalt vil stige med 3 prosent i 2020. Oslo får den største økningen, på 5 prosent - mens boligprisene i Stavanger forventes å forbli uendret. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Vi er inne i den lengste sammenhengende perioden med moderat prisvekst i boligprisstatistikkens historie, og gjennom både 2018 og 2019 har boligmarkedet vært stabilt med en stor tilbudsside og mange transaksjoner, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Dreyer sier det skyldes flere ting.

– De viktigste driverne i det norske boligmarkedet er mer stabile enn på lenge. Det går godt i norsk økonomi, noe som bidrar til et stabilt arbeidsmarked og solid lønnsvekst. Boligbyggingen er godt tilpasset husholdningsveksten, samtidig har flere kredittreguleringer bidratt til redusert kjøpekraft. Dette gjør i sum at vi forventer at utviklingen fra 2018 og 2019 vil vedvare og at boligprisene nasjonalt vil stige med 3 prosent i 2020, sier Dreyer.

Mest opp i Oslo

Bransjeorganisasjonen forventer at prisene vil stige 5 prosent i Oslo. Tilbudssiden i hovedstaden vil holdes på et høyt nivå siden mange boligprosjekter som ble startet i 2016 og 2017, skal ferdigstilles i 2020.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.