Eiendomskanaler på internett

De tre største eiendomstjenestene på internett har gått i skyttergravene. Her kan du lese om bakgrunnen for de tre nettstedene.

Publisert

Etter at Eiendomsnett har regjert markedet i nesten to år, har vi det siste året fått to omfattende eiendomstjenester til på internett. Stadige utfall i pressen kan indikere at markedet ikke stort nok for alle. Men DinSide tror krigen vil komme brukerne til gode, da konkurransen presser aktørene til hele tiden å tilby bedre tjenester.

Eiendomsnett

Eiendomsnett startet i februar 1996 og er den av disse tjenestene med lengst fartstid. Eiere er Geir Normannseth (daglig leder) og David Kristiansen med litt over 50 prosent, Orkla Media med 38 prosent og Yes Interactive med litt under 12 prosent. Eiendomsnett har søkbare prospekter både over boliger/private eiendommer, næringseiendommer og utleieobjekter. Det er gratis og mulig for alle å legge inn til leie og ønsker leie annonser, mens det kun er aktører med offentlig bevilgning som kan legge inn prospekter på salg av eiendom.

På Eiendomsnett finner du i tillegg nyheter og juridiske råd.

- Hele 280 eiendomsmeglere fra hele landet er nå knyttet til Eiendomsnett, forteller daglig leder Geir Normannseth. Dette er både statsautoriserte eiendomsmeglere, advokater med eiendomsbevilgning og boligbyggelag. Alle som har offentlig bevilgning til å drive eiendomssalg kan knytte seg til Eiendomsnett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.