Strømsparing

Eksperiment slo feil: - Skrekk og advarsel

- Det er skummelt, vi kunne fått både råteskader og fuktskader, sier Einar R. Bordewich.

VINDUSFROST: Einar skulle bare gjøre et lite strømeksperiment. Hadde han ikke vært så nøye på å sjekke tilstanden i den avstengte etasjen, kunne det ført til både fukt- og råteskader. Foto: Privat
VINDUSFROST: Einar skulle bare gjøre et lite strømeksperiment. Hadde han ikke vært så nøye på å sjekke tilstanden i den avstengte etasjen, kunne det ført til både fukt- og råteskader. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Einar R. Bordewich bestemte seg for å gjøre et lite eksperiment i hjemmet sitt, for å se om det gjorde utslag på strømregninga.

- Jeg har sett dette komme i lang tid. Derfor begynte jeg å forberede meg til høye strømpriser allerede i høst, sier Einar R. Bordewich til Dagbladet.

Saken ble først omtalt av lokalavisa Telemarksavisa. Bordewich er for øvrig leder for partiet Demokratene i Kragerø.

- Har spart mye

Før kulda satte inn, rustet Einar seg opp med gassovn både for oppvarming og matlaging. I tillegg til å fyre med ved, har han gjort tiltak som å styre oppvarming av varmtvannet til å foregå på natta, forteller han.

- Man kan utnytte strømmen når det er billigst. Sånn kan man spare penger, og vi har spart mye, hevder Bordewich.

Han sier at familien har gått ned fra et forbruk på litt over 2000 kilowattimer i måneden i 2020, til rundt 800 kilowattimer i år.

- Det er enorme mengder spart, sier Einar.

Stengte av etasje

Et av sparetiltakene som familien innførte allerede i september, var å stenge av husets øverste etasje. Dette var altså et rent eksperiment, som har bidratt til å senke strømforbruket i høstmånedene, forklarer Bordewich.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer