Skrelle hvitløk kjapt

Ekspert: - Dette trikset var smart!

Skrelt på sekunder.

KJAPP SKRELL: Vi fjernet skallet på alle feddene fra en stor hvitløk på under minuttet. Sjekk her! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

For mange er hvitløk en av de viktigste ingrediensene å alltid ha i hus. Men som kjent, kan det bli knotete å skrelle flere hvitløkfedd på én gang, så vi tar med glede imot alle tips som lover å gjøre oppgaven enklere.

Se for eksempel hvordan det gikk da vi testet «masse-skrelling!

Nå har vi funnet et nytt triks, og det funket strålende. Klikk på videoen øverst, så viser vi deg!

- Skal absolutt testes

Det nye skrelletipset går ut på å varme en hel hvitløk i mikrobølgeovnen i cirka 30 sekunder før du skjærer av roten og til slutt presser ut alle feddene samtidig. Da skal skallet følge med i tillegg.

- Dette trikset var smart! Det har jeg faktisk ikke sett før, og det skal jeg absolutt teste!

Det svarer Anette Fjelleng Hansen, matfaglig rådgiver hos Matprat, når vi spør henne hva hun tenker om trikset.

- Jeg er spent på om hvitløken holder seg helt «fersk» eller om den vil bli litt «småkokt» i skallet. Det kan i så fall påvirke holdbarheten videre. I tillegg er det jo lurt å skjære så lite som mulig av bunnen, slik at feddene holder seg hele, legger hun til.

En annen faktor er at mikrobølgeovner også kan variere, så både varme og tid må sannsynligvis tilpasses, påpeker hun.

Riste av skallet

Når Hansen selv skal rense mye hvitløk, synes helt klart at trikset med å riste feddene i et glass eller en boks med lokk er best.

- Bryt enkelt feddene fra hverandre, ha de i en beholder med lokk du kan riste dem i, og rist i tjue til tretti sekunder. Alle feddene er da helt renset og klare til bruk eller oppbevaring, forklarer hun.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer