For mange er hvitløk en av de viktigste ingrediensene å alltid ha i hus. Men som kjent, kan det bli knotete å skrelle flere hvitløkfedd på én gang, så vi tar med glede imot alle tips som lover å gjøre oppgaven enklere.
Se for eksempel hvordan det gikk da vi testet «masse-skrelling!
Nå har vi funnet et nytt triks, og det funket strålende. Klikk på videoen øverst, så viser vi deg!
- Skal absolutt testes
Det nye skrelletipset går ut på å varme en hel hvitløk i mikrobølgeovnen i cirka 30 sekunder før du skjærer av roten og til slutt presser ut alle feddene samtidig. Da skal skallet følge med i tillegg.
- Dette trikset var smart! Det har jeg faktisk ikke sett før, og det skal jeg absolutt teste!
Det svarer Anette Fjelleng Hansen, matfaglig rådgiver hos Matprat, når vi spør henne hva hun tenker om trikset.
- Jeg er spent på om hvitløken holder seg helt «fersk» eller om den vil bli litt «småkokt» i skallet. Det kan i så fall påvirke holdbarheten videre. I tillegg er det jo lurt å skjære så lite som mulig av bunnen, slik at feddene holder seg hele, legger hun til.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger