Forbrukertips:

Ekspert: - Slik klemmer du tuben

Det finnes en «riktig» måte å klemme tubeost-, majones- eller kaviartuben på.

TUBEPÅLEGG: Har du maltraktert kaviartuben, slik som den på bildet til høyre? Da bør du ikke prøve å rette den opp igjen, ifølge Mills' tubeekspert. Foto: Mathilde Lea
TUBEPÅLEGG: Har du maltraktert kaviartuben, slik som den på bildet til høyre? Da bør du ikke prøve å rette den opp igjen, ifølge Mills' tubeekspert. Foto: Mathilde Lea Vis mer
Publisert

Det finnes mange måter å gå til verks når man skal klemme pålegg ut av en tube.

Klemmer du overalt på tuben bare for å få pålegget ut fortest mulig, eller er du mer strategisk og klemmer tuben bakfra?

Er du én av dem som irriterer deg over at samboeren klemmer «feil», bør du lese denne saken (og kanskje vise den til samboeren)!

- Beste måten

Det finnes nemlig en riktig måte å klemme tubene på, ifølge kaviar- og majonesprodusenten Mills' tubeeksperter.

- Den beste måten er å rulle sammen tuben fra bakkant. Dette kan gjøres for hånd, ved hjelp av kniv, eller en tubenøkkel, hvis du har.

Det sier Ole Kristian Vestbekken, som er fagsjef for emballasje i Mills, til Dagbladet.

En tubenøkkel er et redskap som hjelper deg med å klemme på tuben, slik at du får ut restene.

VAFFELJERN: I et vaffeljern kan du lage mye mer enn bare vafler. Blant annet kan du lage omelett eller quesadillas. Video: Berit B. Njarga. klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Han forteller videre at aluminiumstubene tar godt vare på produktets kvalitet, fordi de er både lys- og lufttette.

Advarer mot dette

Derfor advarer Vestbekken mot én spesiell ting når det gjelder kaviar:

- Kaviar er ekstra følsom og da er det en stor fordel at tuben forblir deformert når den klemmes sammen slik at det ikke suges inn luft. Luft i tuben påvirker fort smaken på produktet, sier han.

Aluminiumstubene skal resirkuleres akkurat som annen metallemballasje.

GJØR DU DETTE?: Er du en av dem som klemmer tuben på midten, eller går du systematisk til verks fra enden? Foto: Mathilde Lea
GJØR DU DETTE?: Er du en av dem som klemmer tuben på midten, eller går du systematisk til verks fra enden? Foto: Mathilde Lea Vis mer

Resirkulerings-tips

Det kanskje ikke alle vet, er at det finnes et triks for innlevering:

- Ved å samle tomme aluminiumstuber og aluminiumsoblater i tomme glass med lokk vil det hindre lukt, gjøre det enklere og mindre grisete å avlevere ved innsamlingspunktet, sier Vestbekken, og forklarer videre:

- Hele glasset med innhold kastes der man samler inn glass og metall.

MAJONES: Majones er populært å ha på skiva, men visste du at du kan variere hvor mye majones som kommer ut av tuben? Se videoen! Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Denne våren går Mills over til påleggstuber som er produsert av 100 prosent resirkulert aluminium.

- Vi gjør dette for å redusere klimaavtrykket og blidra sterkere inn i en sirkulær økonomi.

Gjennom denne ene endringen kutter Mills-tubene klimagassutslipp med 74 prosent årlig, ifølge Vestbekken.

- Dette tilsvarer over 3500 tonn med Co₂ eller 272 runder rundt ekvator med bil, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer