Det finnes mange måter å gå til verks når man skal klemme pålegg ut av en tube.
Klemmer du overalt på tuben bare for å få pålegget ut fortest mulig, eller er du mer strategisk og klemmer tuben bakfra?
Er du én av dem som irriterer deg over at samboeren klemmer «feil», bør du lese denne saken (og kanskje vise den til samboeren)!
- Beste måten
Det finnes nemlig en riktig måte å klemme tubene på, ifølge kaviar- og majonesprodusenten Mills' tubeeksperter.
- Den beste måten er å rulle sammen tuben fra bakkant. Dette kan gjøres for hånd, ved hjelp av kniv, eller en tubenøkkel, hvis du har.
Det sier Ole Kristian Vestbekken, som er fagsjef for emballasje i Mills, til Dagbladet.
En tubenøkkel er et redskap som hjelper deg med å klemme på tuben, slik at du får ut restene.
Han forteller videre at aluminiumstubene tar godt vare på produktets kvalitet, fordi de er både lys- og lufttette.
Advarer mot dette
Derfor advarer Vestbekken mot én spesiell ting når det gjelder kaviar:
- Kaviar er ekstra følsom og da er det en stor fordel at tuben forblir deformert når den klemmes sammen slik at det ikke suges inn luft. Luft i tuben påvirker fort smaken på produktet, sier han.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger