Ekspertenes beste maletips inne

Gode forberedelser og riktig utstyr er viktig for å få et vellykket resultat.

RULLE ELLER PENSEL?: Hvilke redskap du skal bruke når du maler veggene innendørs, og hvordan du finner ut hvor mye maling du trenger får du svar på i Dinsides maleguide. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
RULLE ELLER PENSEL?: Hvilke redskap du skal bruke når du maler veggene innendørs, og hvordan du finner ut hvor mye maling du trenger får du svar på i Dinsides maleguide. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje du akkurat har kjøpt ny bolig du vil sette ditt personlige preg på, eller synes det er på tide med litt forandring hjemme? I begge disse tilfellene kan nye farger på veggene være et godt sted å starte, som fort forandrer hele uttrykket og stemningen i rommet.

- Du kan male innendørs hele året, men har du trepanel på veggene er det best å male om vinteren, for da har treverket trukket seg sammen og du får ikke striper som gjerne kan oppstå om sommeren når treverket er mer utvidet, sier Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike, til Dinside.no.

Men, det er ikke bare å finne fram penselen og «klæsje» på maling i ønsket farge. Det er nemlig flere hensyn å ta, både i forarbeidet og ved valg av type maling.

Derfor får du ekspertenes beste tips til maling innendørs videre i denne saken, så minner vi om at Dinside tidligere også har kommet med gode tips til maling og beising av yttervegger.

Vask veggene først

Først og fremst: Rydd bort møbler som er langs veggene, og dekk til gulv og møbler du ikke vil søle på.

Så må veggene rengjøres. Både Fargerike og Maler- og byggtapetsermesternes Landsforbund (MLF) anbefaler deg å bruke et spesialvaskemiddel fra faghandel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer