Jula nærmer seg med stormskritt, og selv om julemiddagen kanskje allerede er bestemt, er det kanskje på tide å prøve noe nytt å drikke?
Anne Engrav og Niclas Lundmark er begge varefaglige rådgivere på Vinmonopolet.
De har vært med på å teste drikke som passer til alle julemiddagene vi spiser rundt om i landet.
Ribbe
Anne Engrav, som også er fagansvarlig mat og drikke, forteller at mye av tilbehøret man har til ribbe er sødmefullt, som ofte får vinen til å virke friskere og syrligere. Derfor anbefales en vin med fruktighet og friskhet.
– Førstevalget her vil være en hvitvin, sier hun.
Engrav og Lundmark trekker fram Riesling og Albarinho som gode valg. Disse bør komme fra litt varmere strøk, som Pfalz i Tyskland, eller Alsace.
– Det må være nok konsentrasjon og smak i vinen. Hvis den blir for enkel og syrlig, vil vinen kunne bli litt borte, sier Lundmark.
Dersom man vil ha rødvin til maten, bør man finne en som er både leskende og fruktig, gjerne med litt hvitvinsegenskaper.
– Det er litt vanskeligere å sette en god rødvin til ribbe, da dette gjerne er aromaer som ligner litt mindre på maten, forteller Engrav.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger