Eksperthjelp til mesterplanen

Føler du deg skikkelig inkompetent og trenger faglige råd til planleggingen, kommer du langt med et par tusen kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Hagedesigner Darren Saines forteller at en to-timers konsultasjon vil komme på et par tusenlapper. "Full pakke", med tre alternative skisser, og full plan anslår han vil koste mellom 10.000 og 20.000 kroner pluss moms.

Dette er luksusvarianten.

Landskapsarkitekt Harald Olsen i firmaet Grindaker er noe mer moderat i sine anslag, noe som muligens har noe med tilbud og etterspørsel å gjøre?

- Timeprisen vår ligger mellom 600 til 700 kroner timen pluss mva. Det vil si at du kan få et hjemmebesøk av en landskapsarkitekt med tips og råd på stedet for anslagsvis 2000 kroner. Ønsker du en skisse, går det fort 5.000 til 10.000 kroner. Da får du en landskapsarkitekts ideskisse til hagen din, sier han.

Grei budsjett-løsning

Mot en sum på omtrent 2000 kroner, tilbyr hageselskapet hjembesøk med planleggingshjelp. Du får besøk av en landskapsarkitekt, som i løpet av en time eller to tar overblikket, og gir deg ekspertråd.

- Også en Landskapsarkitekt vil ofte stille opp gratis og se på hagen din, men da vil de ofte notere sine forslag til tiltak med henblikk på et engasjement, forteller Redalen. Noterer du flittig i løpet av besøket fra vår ekspert, vil du få hele tiltakslisten til odel og eie, forteller faglig leder Gustav Redalen i Det Norske Hageselskap.Mer om hva Hageselskapet kan tilby finner du hvis du leser her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer