Ekstrem forandring

Drømmehuset for de som er enig i at Ole Brumms "Ja takk, begge deler" kan utvides til "Ja takk, alle deler".

ØYEBLIKKSBILDE: Slik kan D*Dynamic-huset se ut én dag, men det kan se helt anderledes ut en annen dag. Foto: Arkitekten
ØYEBLIKKSBILDE: Slik kan D*Dynamic-huset se ut én dag, men det kan se helt anderledes ut en annen dag. Foto: Arkitekten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Av naturlige årsaker er det svært vanskelig å få for eksempel både morgensol og kveldssol i ett og samme rom i en gjennomsnittlig bolig, på samme måte som det er svært vanskelig å flytte en sumobryter fra kjøleskapet når han først har bestemt seg for å bli værende. Vekta er avgjørende, og skal du flytte huset trenger du for eksempel skinner, i tillegg til ganske mye fantasi.

Arkitektene hos D*Architecture har begge deler: skinner og fantasi. Det trenger de når de skal lage et hus som er så dynamisk og så fleksibelt at selv drevne kinesiske turnjenter vile hatt problemer med å holde følge.

Les også: Verdens skjeveste hus?

Fra trekant til firkant

Huset kan ikke formes nøyaktig slik du vil, men det er likevel så smidig at det kan formes på ny avhengig av humør, vær, geografi eller himmellegemenes bevegelse. Bygningen, som har fått navnet D*Dynamic (de liker stjerner, disse arkitektene), og som foreløpig er et konsept, vil etter planen plasseres på en sirkelformet skinne. Dermed kan de fire modulene settes sammen på nye måter etter eierens forgodtbefinnende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer