Ekstrembolig med ekstrem beliggenhet

Det finnes eneboliger, og så finnes det eneboliger. Denne tilhører sistnevnte.

LOCATION LOCATION LOCATION: Det er, for å si det forsiktig, lite å utsette på beliggenheten til svømmebassenget som ledsager Coburn Residence ved Lake Wakatipu i New Zealand. Foto: Simon Devitt
LOCATION LOCATION LOCATION: Det er, for å si det forsiktig, lite å utsette på beliggenheten til svømmebassenget som ledsager Coburn Residence ved Lake Wakatipu i New Zealand. Foto: Simon Devitt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligdrømmen kan treffe plutselig, og den kan treffe hardt. Den er enklest å avfeie når boligobjektet er så spektakulært og så hinsides at bankrådgivere ville fått krampelatter hvis du forsøkte deg på en lånesøknad.

Coburn Residence er en slik drøm, og den vil forbli uoppnåelig for de fleste av oss. Beliggenheten alene er nok verdt noen millioner, til tross for at New Zealand kanskje ikke har verdens mest anstrengte boligmarked.

Ut mot havet (som er elva)

Familieboligen ligger ytterst på et nes, rammet inn av mektige fjell og vannet fra Wakatipu-elven - så overveldende er landskapet at det truer med å nesten drukne og begravet bygget, og som bildene under viser forsvinner det nesten ut av syne når en beveger seg noen hundre meter bort fra eiendommen.

Bygget er tegnet av Harris Butt Architecture, og måler hele 712 kvadratmeter. Oppgdragsgiver skal blant annet ha etterspurt "store, underholdende områder" innvendig som likevel har nær tilknytning til naturen rundt bygget. Det kan en trygt si at han har fått, ikke minst i form av de enorme vinduene som vender ut mot Wakatipu-elven, eller på måten det utendørs svømmebassenget nesten glir over i elven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer