Ekstremrot og sjuskete boliger bør få varsellampene til å blinke

Du kan gjøre et kupp, men vær klar over fellene.

Ikke akkurat boligstyling: Når boligene er så skitne og sjuskete at det blir fredagshumor i nettavisene ligger det dessverre ofte noe bak. Du kan gjøre et boligkupp, men vær obs på fellene.  Foto: Finn.no/DinSide
Ikke akkurat boligstyling: Når boligene er så skitne og sjuskete at det blir fredagshumor i nettavisene ligger det dessverre ofte noe bak. Du kan gjøre et boligkupp, men vær obs på fellene. Foto: Finn.no/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med jevne mellomrom går ekstremrotete boligannonser som en farsott på e-post og Facebook. I helgen fikk en av disse annonsene mer enn 200.000 treff på Finn.no; og smaks- og husmorpolitiet fikk boltret seg i sjuskete adjektiver på diverse forum.

Slike ekstreme boligannonser bør imidlertid få varsellampene til å blinke, og det er ett ord du skal se etter: Tvangssalg. Det bør stå i boligannonsen, men gjør det ikke det, sjekk prospektet, som gjerne ligger vedlagt annonsen i en PDF.

Kjøper mister rettigheter

Det å kjøpe bolig på tvangssalg kan være en smart måte å få en billig bolig på. Men vit at det knytter seg spesielle regler til boliger som formidles på denne måten.

For eksempel: Visste du at avhendingsloven ikke gjelder om du kjøper bolig på tvangssalg?

Avhendingsloven er den loven som regulerer reklamasjon på boliger, dersom de ikke står i samsvar med forventningene. Siden det er en domstol som selger, kan ikke de forventes å vite noe om boligens tilstand, utover det som er opplyst i takst. Klagemulighetene du har som kjøper går altså kun på det som er opplyst i takst og salgsoppgave.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer