Elektrisk malingsrulle fra Bosch

Mindre søl og støle rygger med elektrisk malingsrulle fra Bosch.

Du kobler malingsrullen til malingsspannet, og styrer doseringen på skaftet.  Foto: Bosch
Du kobler malingsrullen til malingsspannet, og styrer doseringen på skaftet. Foto: Bosch Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Malingsrullen er på mange måter en genial oppfinnelse. Ikke bare gir den et jevnere resultat enn penselen når du skal male slette flater, jobben går også mye fortere.

Det er imidlertid et par ting som ikke er fullt så smart med rullene. Med mindre du velger disse smarte malingsspannene fra Jotun, må du helle malingen over i et malingsbrett. Her blir det lett søl og klin, og det går tapt litt maling i prosessen. I tillegg må du rulle ganske mange ekstra meter hver gang du skal male; for du må rulle rullen i malingen, og på brettet for å få av overflødig maling, før du kan gå i gang med å rulle på veggen.

Kobles på spannet

Speedyroller har regulerbart hode, og trenger ikke elektrisitet. Du må imidlertid fylle den opp med jevne mellomrom.  Foto: Black & Decker
Speedyroller har regulerbart hode, og trenger ikke elektrisitet. Du må imidlertid fylle den opp med jevne mellomrom. Foto: Black & Decker Vis mer


Boschs elektriske malingsrull PPR 250 skal eliminerer alt dette. Du slipper malingsbrett, du slipper å bøye deg opp og ned. Malerrullen kobles direkte på malingsspannet, og så kan du styre doseringen fra skaftet, skriver Bosch i en pressemelding.

Resultatet skal være jevnt og dryppfritt. Det skal også være svært enkelt å rengjøre malingsrullen, du kobler rett og slett bare malingsrullen til kranen. Merk at den kun kan brukes med vannløselig maling.

Smarte triks: Sjekk malingstapetrikset for å unngå at lokket størkner fast, og knepet som sørger for at du slipper at malingen renner fra penselen.

Flere smarte malingsruller

Den elektriske malingsrullen fra Bosch er ikke den første i sitt slag. Vi har tidligere skrevet om den elektriske malingsrullen fra Ryobi, Duet Power Paint System, som har to uttak, men det har hittil ikke lykkes oss å finne den i norske butikker. (Har du? Del i debatten!)

Black & Decker har også en malingsrulle, Speedy Roller, som du fyller opp med 650 ml maling om gangen. Dette skal holde til rundt 13 kvadratmeter - litt mer enn fire meter lang vegg om du har tre meters takhøyde, eller fem om du har 2,5 meter under taket.

Prisen er 1.398 for PPR 250 og 279 kroner for Speedyroller. Duet Power Paint System har vi ikke funnet i Norge, men den koster rundt 100 dollar på nett.

Vi har ikke testet rullene, men har bestilt til test, så håper å få testet dem om ikke så alt for lenge. Har du prøvd, fortell gjerne om det i debatten!

Les også vår test av Boschs malersprøyte PFS 65

Skal du male? Riktig verktøy er halve jobben

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer