De nye strømmålerne

Elektroingeniøren ville sjekke om den nye strømmåleren måler riktig. Se hva han fant

Mange får høyere strømregning enn før.

MÅLER RIKTIG: Ved å sammenligne med instrumentet PEL 103 fant elektroningeniør Kim Remy Holtet ut at hans egen strømmåler viser korrekt forbruk.  Foto: Bjørn Inge Rødfoss/Eidsvoll Ullensaker Blad
MÅLER RIKTIG: Ved å sammenligne med instrumentet PEL 103 fant elektroningeniør Kim Remy Holtet ut at hans egen strømmåler viser korrekt forbruk.  Foto: Bjørn Inge Rødfoss/Eidsvoll Ullensaker Blad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at nettselskapene begynte å rulle ut de nye strømmålerne, har mange opplevd at de har fått høyere strømregninger enn før.

Strømselskapene mener at en del av forklaringen kan være at de gamle strømmålerne målte feil, og at økningen rett og slett skyldes at de nye måler riktig.

Elektroingeniør Kim Remy Holtet fra Eidsvoll bestemte seg for å gå vitenskapelig til verks for å finne ut om dette er tilfelle.

Økte med 300-400 kroner

Selv opplevde han at hans egen strømregning økte med 300-400 kroner i måneden etter at den nye strømmåleren ble montert.

- Det er en grunn til at Justervesenet er satt til å kontrollere drivstoffpumper på bensinstasjonene rundt omkring. Det er gjort som en kvalitetskontroll og for eventuelt å avdekke feil. Det samme gjelder for disse strømmålerne. Når så mange melder om høyere strømregninger etter byttet, er det selvsagt interessant, uttalte han til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Denne uka la han fram resultatene i samme avis. Han har også utarbeidet en rapport med metodikk og grunnlagsmateriale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer