Elkjøp tar 1.000 kroner for «tilpasset og kalibrert TV»

Men er det verdt pengene? - Nei, mener vår TV-ekspert.

TILBYR HJELP: For de som ønsker det, kan Elkjøp konfigurere noen av innstillingene på din nye TV. Men selve koblingen og transporten må du stå for selv, med mindre du betaler enda mer for en installasjonstjeneste. Foto: ELKJØP
TILBYR HJELP: For de som ønsker det, kan Elkjøp konfigurere noen av innstillingene på din nye TV. Men selve koblingen og transporten må du stå for selv, med mindre du betaler enda mer for en installasjonstjeneste. Foto: ELKJØP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elkjøp har et program kalt «KnowHow» der tjenesten «Oppgradert & Tilpasset» tilbyr å sette opp nye mobiler, PC-er, nettbrett og TV-er mot en sum penger. For eksempel «oppdatering til nyeste programvare» på en mobil, eller «Installasjon av tilbehør, Finn Min iPad og CLOUD» på en iPad.

- Målgruppen er kunder som ønsker et klargjort produkt som de kan begynne å bruke med én gang, sier kommunikasjonssjef Øystein A. Schmidt i Elkjøp til Dinside.

Bakgrunnen er deres egne undersøkelser som viser at mange av kundene synes det er vanskelig å ta i bruk nye produkter, som TV-er.

Her kan du lese mer om undersøkelsen og få våre tips når det gjelder oppsett og innstilling av nye TV-er.

Dinside har bedt Schmidt liste opp hva tjenesten «Tilpasset og kalibrert TV», som koster 1.000 kroner, innebærer. På hvert punkt har vi bedt vår redaksjonssjef og TV-tester Øyvind Paulsen kommentere om dette er noe du bør betale for.

«Utpakking og visuell sjekk av produktet»

- Denne skjønner jeg ikke, sier Paulsen.

I perioder pakker han nærmest ukentlig opp nye TV-er som skal testes på Dinside. Og han har konfigurert flere nye TV-er enn de aller fleste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer