Elsa-rammet? Dette gjør du

Forsikringsselskapene er i beredskap i forkant av ekstremvarsel.

SIKRE TINGENE DINE: Du er dekket av naturskadeforsikring, men du må ta ansvar for å sikre gjenstandene dine så langt det kan gjøres. Ekstremværet Elsa kan gi høy vannstand og skader mange steder. Dette bildet er fra ekstremværet Berit i 2011. Foto: If
SIKRE TINGENE DINE: Du er dekket av naturskadeforsikring, men du må ta ansvar for å sikre gjenstandene dine så langt det kan gjøres. Ekstremværet Elsa kan gi høy vannstand og skader mange steder. Dette bildet er fra ekstremværet Berit i 2011. Foto: If Vis mer
Publisert

Forsikringsselskapet If melder om at de har kalt inn ekstramannskaper for å takle telefonstorm med forsikringsskader hvis ekstremvær rammer hardt.

Det er ventet svært høy vannstand langs deler av kysten fra mandag ettermiddag til tirsdag ettermiddag. Myndighetene har satt stormflovarselet til rødt for ekstremværet Elsa flere steder i landet: Trøndelag, Møre og Romsdal, Vestlandet sør for Stad og Agder.

For alle disse stedene er det de samme anbefalingene:

  • Unngå ferdsel i strandsonen. Vurder å ta båten opp på land og sikre løse gjenstander inne i naust og i strandsonen.
  • Konsekvenser: Oversvømmelser mange steder og fare for større ødeleggelser på infrastruktur og bygninger i strandsonen.

- Sikre gjenstander

- Vi har kalt inn flere skadebehandlere til å jobbe i kveld for å kunne ta unna telefoner om nødvendig. Det kan bli høyt trykk, og dersom det bare gjelder mindre skader eller ikke er en sak som haster, oppfordrer vi til å melde skade via nettet, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

If råder til å ta en runde på eiendommen og sikre gjenstander:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer