En av disse er ikke ekte pepper

Lær deg forskjellen på hvitt, sort, grønt, rødt og rosé.

LETT Å GÅ I SURR I KRYDDERHYLLA: Metervis med pepper, og alt er ikke ekte, engang. Er det rart vi blir forvirret? Vi hjelper deg å få oversikt! Foto: CECILIE LEGANGER
LETT Å GÅ I SURR I KRYDDERHYLLA: Metervis med pepper, og alt er ikke ekte, engang. Er det rart vi blir forvirret? Vi hjelper deg å få oversikt! Foto: CECILIE LEGANGER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er vel en saftig biff uten et pepperdryss på toppen? Og lite gir sesongens søte jordbær mer krutt og smak, enn en runde med kvernen.

Så var det hvilket pepper vi skal bruke, da. I krydderhyllen er det en rekke ulike typer å velge mellom.

I farger som grønt, sort og hvitt. Grove korn, finmalt eller rosé, med flotte navn som Malabar, Tellicherry, Lampong og Kampot.

Og alt er ikke ekte pepper, engang. Ikke rart vi blir forvirret.

Så hva er hva, og hva bør vi bruke når?

Se også hvilket salt kokkene anbefaler

Ekte pepper

Selv om vi både har jamaicapepper, cayennepepper og szechuanpepper, er det grønt, hvitt og sort pepper som regnes som ekte pepper.

Det som selges aller mest, er sort pepper. Krydderet har blitt så hverdagslig at vi knapt ser det, der det går i ett med saltbøssen.

Men det var en tid da krydderet hadde sin vekt i gull, og ga makt og rikdom. Det skulle være risikabelt å høste pepper, slik at handelsmennene kunne presse prisene opp, og derfor gikk det en myte om at pepperet kom fra et fjell i India som var voktet av masse giftige slanger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer