En av seks meglere har skiftet jobb

Når boligmarkedet er dårlig, legges meglerforetakene ned.

Det siste et og et halvt året har det blitt rundt 1.000 færre eiendomsmeglere i Norge.  Foto: iStockphoto.com
Det siste et og et halvt året har det blitt rundt 1.000 færre eiendomsmeglere i Norge. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tormod Roth, fylkesleder Rogaland i Norges Eiendomsmeglerforbund, anslår overfor Aftenbladet at meglerstanden har mistet omtrent tusen meglere det siste halvannet året. Roth anslår at det var 5.000-6.000 meglere på landsplan da markedet var på topp.

- Jeg tror de gode tidene trakk til seg litt for mange nyetablerere til meglerbransjen med et for optimistisk syn på fremtiden. Bransjen har nå trolig justert seg til et passe nivå i forhold til oppdragsmengden, sier Roth til avisen.

Les også: Hva skjer med pengene dine om megleren går konkurs?

Nedslående rapport fra Kredittilsynet

Høsten 2008 var særlig bratt for eiendomsmeglerne, viser tall fra Kredittilsynet. Ved inngangen til 2008 var det 717 aktive eiendomsmeglerforetak, men ved årets slutt var det kun 611 igjen. Halvparten av de 106 selskapene som ble avviklet tilhørte Notar.

I midten av februar i år var ytterligere 31 foretak lagt ned.

I tillegg til at en rekke selskap har lagt ned virksomheten, er økonomien svak hos en rekke av dem som er igjen. Mer enn halvparten rapporterte negativt driftsresultat ved utgangen av 2008, mens 8 prosent hadde negativ egenkapital. Disse følges nå tett av Kredittilsynet da eiendomsmeglerforetak skal ha positiv egenkapital til enhver tid, ifølge loven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer