En av to balkonger og terrasser burde utbedres

Lekkasje, råte, og innsig til rom under terrassen er gjengangere.

– Ved boligkjøp er mange nordmenn mer opptatt av om flisene på badet er pene å se på enn om sluket er tett. Sånn er det med balkonger og terrasser også. Vi skaffer oss et nytt møblement og utsetter heller oppussingen av terrassen et år til, sier Roy Malmo Nilsen. Foto: Ikea
– Ved boligkjøp er mange nordmenn mer opptatt av om flisene på badet er pene å se på enn om sluket er tett. Sånn er det med balkonger og terrasser også. Vi skaffer oss et nytt møblement og utsetter heller oppussingen av terrassen et år til, sier Roy Malmo Nilsen. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

45 prosent av balkongene og terrassene her i landet har feil eller mangler som bør utbedres, ifølge boligservicebedriften Anticimex. Selskapet utfører flere tusen boliginspeksjoner hvert år.

– En typisk feil er at gulvet er så slitt at det ikke er tett lenger. Det kan bli dyrt hvis det er et rom under. Råte i treverket på rekkverk, eller begynnende råte, er en annen gjenganger, sier Roy Malmo Nilsen i Anticimex i en pressemelding.

Ytterligere seks prosent av balkongene og terrassene har behov for øyeblikkelig utbedring.

– I enkelte tilfeller vil en sånn tilstand på en balkong bety risiko for at den faller ned, men det er heldigvis svært sjelden vi kommer over så graverende tilfeller, sier Nilsen.

Kan du nekte naboen å prate på balkongen? Og hva med å røyke?

Det viktigste er det du ikke ser

Vi kan gjenta det til det kjedsommelige, men det er like fullt sant: Det viktigste er ofte det du ikke ser. Og hvor lett det er å sjekk om alt er greit på uteplassen, vil variere etter byggemåte og -materiell.

For eksempel er det relativt greit å se om en treterrasse har fått sopp- og råteangrep, men det er litt vanskeligere å se om det er noe feil i membranen som ligger under flisene på balkongen din. Noen ganger må det gjøres grundigere undersøkelser for å finne hvordan tilstanden er, som å åpne opp konstruksjonen. Til dette trenger du profesjonell hjelp, fra for eksempel en lokal entreprenør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer