En ball som ikke er til å leke med

Støvsuger som selv ikke katten blir skremt av.

Dust Ball er først og fremst designet med tanke på offentlige arealer. Foto: Dave Hakkens
Dust Ball er først og fremst designet med tanke på offentlige arealer. Foto: Dave Hakkens Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange drømmer om helautomatiske støvsugere i heimen, ala Samsung Navibot som DinSide testet i sommer. De er gjerne utformet som disker, som spinner seg rundt i huset på oppdrag støveliminering.

Nå har den nederlandske designeren, Dave Hakkens, laget et noe annerledes automat-støvsugerkonsept, som du faktisk mer enn gjerne kan ha stående fremme.

Dust ball er navnet, og den ser ganske riktig ut som en ball. Gjennom hullene suger den til seg det den måtte trille over, og kommer den mot deg, sparker du den bare unna vei. Den kan også trille over både kabler og dørstokker. Blir den full, vender den tilbake til start for tømming, og den returnerer også til basen for å lade batteriene.

Test: De beste støvsugerne

Men ...

Ladestasjonen. Foto: Dave Hakkens
Ladestasjonen. Foto: Dave Hakkens Vis mer


Foruten at produktet foreløpig bare er på konseptstadiet, er støvballen ikke tilpasset private boliger. Som du kan se av videoen under, er den ikke tilpasset områder med mange krinkler og kroker. Selv om en liten blåsefunksjon hjelper støvballen å få hybelkaninene ut av hjørner, er den likevel best egnet for litt mer rommelige arealer enn stua di hjemme: Som offentlige haller, venterom, kontorer, kjøpesentre og flyplasser.

Konstruksjonen skal også være så solid at den tåler interaksjon både med nysgjerrige mennesker og annen form for hard medfart.


Denne støvsugeren hevdes å fjerne midd

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer