En bolig i miniatyr

Liten plass i leiligheten betyr ekstremt stor plass utenfor.

BESKJEDENT PÅ ALLE VIS: The Hermit Houses er, som navnet tilsier, ikke laget for at huseieren skal flotte seg. Tvertimot. Foto: The Cloud Collective
BESKJEDENT PÅ ALLE VIS: The Hermit Houses er, som navnet tilsier, ikke laget for at huseieren skal flotte seg. Tvertimot. Foto: The Cloud Collective Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når verdens ende tilsynelatende er nær, er det beundringsverdig at idealistene holder liv i håpet om at jorden kan reddes bare vi bygger smart nok, lite nok og billig nok.

Nederlenderne i The Cloud Collective har et navn som for noen kanskje sender tankene i retning røykfylte lokaler, indisk sitarmusikk og langt hippiehår, men de er skarpe nok til å ha skrudd sammen et boligprosjekt som muligens savner sidestykke hva gjelder beskjedenhet.

LES OGSÅ: Er dette jegernes drømmesofa?

Eneboerhus

De såkalte "Hermit Houses", som på norsk betyr eremitthusene eller eneboerhusene, måler usle 14 kvadratmeter, og huser strengt tatt ikke så veldig mye mer enn en eller to personer, og en seng.

Første utgaven av huset, kalt Abé, står i disse dager plassert på en gresseng på en øy kalt Terschelling i Nederland, men du behøver ikke ha din egen eng for at eneboerhuset (for samboere og gifte) skal kunne fungere.

Planen er at interessenter logger seg på en nettside, designer sitt eget drømme-minihus ved hjelp av 3D-programvare, før det pakkes sammen som ferdighus og transporteres til kunden i løpet av intet mer enn to dager. Abé, som vi kan se på bildene, er altså bare én versjon av mange mulige eremitthus. Installasjonen skal også være så enkel at selv et samboerpar som akkurat har kranglet om hvem som skal rydde inn i oppvaskmaskinen kan klare å sette det sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer