Test av Samsung QE55Q7F

En finfin TV, men Samsung har valgt feil konkurrent

Når du ypper til bråk med OLED må du stille forberedt til kamp.

DISKRET: Foten tar ikke mye plass på TV-benken, og i tillegg kan du skjule de to kablene fra TV-en. Foto: Gaute Beckett Holmslet
DISKRET: Foten tar ikke mye plass på TV-benken, og i tillegg kan du skjule de to kablene fra TV-en. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samsung har ikke hoppet på OLED-toget. I stedet satser de på den egenutviklede QLED-teknologien som de hevder skal gi en like god eller bedre TV-opplevelse.

På sin egen blogg går Samsung hardt ut mot OLED, så det er tydelig hvem de ønsker å sammenligne seg med. Og vi har tatt utfordringen.

I vår sammenligningstest har vi hatt tre TV-er inne til test: Samsung Q7, Philips 901F (OLED) og Sony XE93 (LED). Det har gitt oss muligheten til å vurdere Samsungs QLED opp mot typiske konkurrenter i samme prisklasse.

Q7 er ikke Samsungs flaggskip, men var den QLED-modellen som var priset riktig i forhold til de andre to produsentene, som begge har en pris på rundt 25.000 kroner.

For sammenligningen kan du klikke på lenken til den nevnte samletesten. I denne testen vil vi se spesifikt på Q7, men selvfølgelig trekke inn de andre to modellene der det er naturlig.

Oppsett og installasjon

Emballasjen Q7 kommer i er akkurat stor nok til sitt formål. Går du for 55-tommeren som vi har testet, kan du mest sannsynlig kjøre den hjem fra butikken selv.

Vel inne i stua er TV-en forholdsvis enkel å få satt opp. Foten må monteres sammen og festes på TV-en, og deretter kobler du til de to kablene som trengs bak i TV-en.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer