En gadget for alt

HIFI: Lei av å lete etter riktig fjernkontroll? Kjøp en programmerbar modell, da vel. Her er de feteste du finner på det norske markedet akkurat nå.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er lenge siden fjernkontroller var et luksusgode - nå er det en nødvendighet. Men jo flere hifi-komponenter som plasseres i stua, jo flere fjernkontroller blir det å holde styr på. Løsningen er selvsagt å kjøpe en programmerbar fjernkontroll som erstatter alle de gamle. Men hvor finner du dem - og hva koster de?

Fra billig til dyrt

De billigste modellene fant vi hos Clas Ohlson, til den nette sum av 98 kroner. Da får du imidlertid bare styrt to ulike apparater.

Med potetgullfingre er det nok å holde styr på en fjernkontroll. Foto: Anne
Med potetgullfingre er det nok å holde styr på en fjernkontroll. Foto: Anne Vis mer


For deg med sparebudsjett kan også Elkjøp være et alternativ, da de gir deg flere billige utgaver å velge mellom. Blant annet flere URC-modeller fra 349 kroner og oppover.

Ulempen med billigmodellene er først og fremst at de ikke kan styre så mange produkter. Det hjelper lite med en fjernkontroll som bare tar DVD-spilleren og TVen, dersom du har separate kontroller til forsterkeren, Mini-Discen, videoen og CD-spilleren.

Drømmer du om beundrende blikk når du har besøk er det derfor de dyre kontrollene som teller - for at det koster er det selvfølgelig ingen tvil om. Hi-Fi klubbens toppmodell fra NAD ligger idag på 2.998 kroner - eller sagt på en annen måte, den koster mer enn en helt ny progressiv DVD-spiller.

Om dette blir i dyreste laget er det imidlertid ingen grunn til å fortvile. Også de rimeligere modellene kan gi deg en mer behagelig hverdag. Pass bare på at du kjøper en modell som kan styre alle produktene du allerede har - eller har tenkt til å kjøpe.

Oversikten finner du ved å trykke her, eller på lenkene øverst til høyre i artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer