- En lang prosess vi var veldig glad for å slippe

Forsikringsselskapet tok hele erstatningssaken for de uheldige boligkjøperne.

Håvard Skaaland er veldig fornøyd med at forsikringsselskapet tok seg av hele klageprosessen da det viste seg at det var gitt feilaktige opplysninger i prospekt og salgsoppgave.(Vi gjør oppmerksom på at husene på bildet ikke er identiske med det i saken.) Foto: Finn.no/Privat
Håvard Skaaland er veldig fornøyd med at forsikringsselskapet tok seg av hele klageprosessen da det viste seg at det var gitt feilaktige opplysninger i prospekt og salgsoppgave.(Vi gjør oppmerksom på at husene på bildet ikke er identiske med det i saken.) Foto: Finn.no/Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du tenkt å kjøpe boligkjøperforsikring neste gang du skal kjøpe ny bolig? Boligkjøperforsikring er en relativt ny forsikringstype på markedet, og det er lett å være skeptisk, dersom man ikke vet hva det innebærer. Det var også Håvard Skaaland.

For et drøyt år tilbake kjøpte han en eiendom på Rodeløkka sammen med et vennepar, og megler foreslo at de burde tegne boligkjøperforsikring hos Help forsikring.

- Vi var ganske skeptiske, og diskuterte frem og tilbake. Megler sa at det ofte kan være problemer med gamle hus, og det lett blir store saker som kan være både dyrt og tidkrevende om man skal ta det selv, sier Skaaland til DinSide Bolig.

I tillegg hadde selger eierskifteforsikring, noe som kan komplisere klagesaker for kjøper ytterligere.

- Til slutt bestemte vi oss for at det var like greit å være på den sikre siden. Det er vi veldig glad for i dag.

Les mer: Eierskifteforsikring, fordel for selger, ulempe for kjøper

Hage eller ikke hage?

Eiendommen Skaaland kjøpte var noe spesiell. Den består av to gamle bygninger som er bundet sammen med en liten gang, og var solgt med egen, inngjerdet hage. I salgsdokumentene var det beskrevet slik: "Hage med gressplen, bed og busker". Det andre paret skulle fornye sin del, og tok kontakt med en byggherre som skulle utvikle deres del. Han kom ganske fort tilbake og informerte om at det ikke var de som eide hagen, det var kommunal eiendom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer