- En ren dødsfelle

Roper varsko om farlige støpsel.

- EN REN DØDSFELLE: De svenske elsikkerhetsmyndighetene roper nå varsko etter flere meldinger den siste måneden hvor stiften har løsnet fra støpselet og blitt sittende igjen i stikkontakten. Problemet er heller ikke ukjent i Norge, uttaler norske sikkerhetsmyndigheter til Dinside. Foto: Elsäkerhetsmyndigheten
- EN REN DØDSFELLE: De svenske elsikkerhetsmyndighetene roper nå varsko etter flere meldinger den siste måneden hvor stiften har løsnet fra støpselet og blitt sittende igjen i stikkontakten. Problemet er heller ikke ukjent i Norge, uttaler norske sikkerhetsmyndigheter til Dinside. Foto: Elsäkerhetsmyndigheten Vis mer
Publisert

Det er Elsäkerhetsverket, svenskenes statlige kontor for elsikkerhet, som denne uka slår alarm:

- Stiften på støpselet løsnet i stikkontakten. Det er en ren dødsfelle, advarer Elsäkerhetsverket.

- Flere hendelser siste måned

Varskoet kommer etter flere liknende hendelser den siste tiden:

- I løpet av den siste måneden har vi fått inn flere varsler om støpsel som går i stykker slik at kun pinnene sitter igjen i vegguttaket, advarer Elsäkerhetsverket.

Dette utgjør en alvorlig risiko for strømgjennomgang, og spesielt for barn som ikke ser faren i dette.

Det er spesielt usb-ladere det gjelder.

- De tilfellene vi har fått kjennskap til handler om flere usb-ladere, men også en lyslenke med adapter, forteller Thomas Nilson, inspektør ved markedskontroll ved Elsäkerhetsverket.

- Tenk kvalitet framfor pris

Han sier videre at dersom du handler fra land utenfor EU så er det ikke sikkert at disse produktene oppfyller de nasjonale sikkerhetskravene.

- Det har vi sett når vi har testet å kjøpe produkter fra internettbutikker utenfor EU, sier Nilson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer