En skikkelig boligboble

Denne taklampa setter ny rekord i ubrukelighet og oppfinnsomhet.

SER GANSKE NORMAL UT: Men denne lampa er alt annet enn normal. Foto: Produsenten
SER GANSKE NORMAL UT: Men denne lampa er alt annet enn normal. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har ikke tenkt å spekulere om det norske boligmarkedet kommer til å bli utsatt for en boligboble eller ei, det overlater vi til de samme folkene som allerede i flere år har sagt «nå - er toppen nådd».

Poenget i denne artikkelen er at det allerede finnes en boligboble, men den bobla er ikke som du tror.

Se også disse kule ballonglampene fra Brokis.

Såpebobler!

Denne taklampa fra de svenske designerne hos FRONT, og er så tøff og så unyttig at den like gjerne hører hjemme på et samtidskunstmuseum som i et privat hjem.

Konseptet er enkelt: Lampa har ingen skjerm, men derimot så har den en mekanisme som kontinurelig blåser såpebobler som langsomt kommer ut av sokkelen. Utgangspunktet fra designernes side var ønsket om å lage en lampe som kontinuerlig forandrer seg og reflekterer omgivelsene rundt seg, og basert på videoen under er det vanskelig å hevde at de ikke har lykkes.

Når bobleskjermen har blitt stor nok, sprekker den, før en ny boble umiddelbart vokser ut igjen. Prosessen gjentas til det ikke er nok såpeblanding igjen.

Les også: Kan du sleivtriksene?

Nesten en evighet

LED-lyspæra har en oppgitt levetid på 50.000 timer, som i våre øyne høres veldig mye ut. I løpet av denne perioden har lampa blåst opp rundt tre millioner ulike såpeformer. FRONT sier ingenting om hvor stor beholderen med såpe er, og hvor ofte en eventuelt må bytte ut med ny såpe.

De sier heller ikke noe om hvor vått det blir under lampa når bobleskjermen har sprukket en 3-400 ganger, men vi vil tippe at denne lampa ikke uten videre vil gjøre suksess som praktisk gjenstand, men derimot som noe som kan henge i samme rom som de andre samtidskunstgjenstandene du samler på i kjelleren.

Hvorvidt «Surface Tension Lamp» kommer i salg, har vært i salg, eller bare blir stående på bakrommet til FRONT-designerne, vites ikke. At den ville vakt oppsikt i en hvilken som helst norsk stue er derimot helt sikkert.

Se videoen hvis du fortsatt er usikker på hvordan dette lille mirakelet virker.

Flere prosjekter og produkter fra Front:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer