En snute for design

Nordmenn blir mer og mer opptatt av design og interiør. Nå kan vi kjøpe matchende møbler til dyrene i våre liv, og gi dem designersenger og flotte matskåler som ikke står tilbake for selv det mest møblerte hjem.

Publisert
Sist oppdatert


Designermøbler til de firbente

Er du lei av å se på de fillete gamle sofaputene som Fido ligger på? Eller kanskje du blir gal av den gamle matskålen i plastikk eller metall, og synes kjæledeggen din fortjener noe bedre?

Menneskets beste venn trenger ikke være noe mindre trendy enn oss. Den kan ligge på en designerseng og spise av et lekkert matfat - det er nemlig et stort utvalg av ting til hunder og andre husdyr på markedet.

Hundemøblene skal passe inn i stua. Foto: Pet Shop Girls.
Hundemøblene skal passe inn i stua. Foto: Pet Shop Girls. Vis mer


Siden i fjor høst har designbutikken Pet Shop Girls i Oslo satset tungt på møbler til dyr. Det startet med en utstilling i lokalene, og siden har det gått slag i slag. Nå har Pet Shop Girls et stort utvalg av møbler til dyr, mest til hunder og katter. Alt fra nydelige, små senger som ser ut som sofaer, til deilige liggeputer, hundesenger, designer-matskåler - til en kul kattedo.

Se den store bildespesialen her!

Johnsen forteller at Pet Shop Girls har blitt kjent utenfor landets grenser. - Vi har fått et bra navn internasjonalt, og dermed får jeg nå henvendelser fra designere som vil jobbe med meg, sier hun. - Jeg får også muligheten til å skreddersy møbler for det norske markedet, og som passer til nordmenns interiørsmak. Vi prøver ikke å lage noe Amerika i Norge, forklarer Johnsen.

Norge størst i Europa

Pet Shop Girls er Europas største butikk som fører møbler til dyr, og åpnet dørene til tobente og firbente kunder for tre år siden. Butikken har vært en suksess, og tiltrekker seg kunder fra hele Skandinavia.

Vigdis og hunden Wittney foran Pet Shop Girls. Foto: Grete Bro. Foto: Grete Bro
Vigdis og hunden Wittney foran Pet Shop Girls. Foto: Grete Bro. Foto: Grete Bro Vis mer


- Nordmenn er veldig interiørbevisste, sier daglig leder Vigdis Johnsen. - Hele hjemmet skal se pent ut, og da blir det feil når man har jobbet lenge med et interiør, og kanskje brukt mye penger på det, og så står det en pappkasse i et hjørne, med hundeting som ikke passer inn.

Ønsket om at det skal se pent ut hjemme, kombinert med at hunden har blitt et familiemedlem er noe av forklaringen på hvorfor hundemøbler er blitt så populært.

- For et par generasjoner siden sto hunden i en løpestreng i hagen, forteller Johnsen. - Behandler du hunden din sånn nå, får du naboklage, ler hun. Vi har et annet hundehold nå enn før, og hunden bor som regel inne i leiligheten sammen med oss, i hvert fall i byene.

Flere senger til samme hund

Johnsen forteller at det går stadig mer av de store sengene til hunder.

Trykk her for å se store bilder i bildespesialen.

Men ikke bare det: - Stadig flere kjøper flere liggeplasser til hunden sin, sier Johnsen.

Wittney jobber også i butikken - og foran kamera - med den største selvfølgelighet. Her viser hun seng. Foto: Pet Shop Girls.
Wittney jobber også i butikken - og foran kamera - med den største selvfølgelighet. Her viser hun seng. Foto: Pet Shop Girls. Vis mer


Ifølge henne er det en naturlig utvikling, siden hunden lever blant oss som et familiemedlem, at den har et sted å trekke seg tilbake til om natten, akkurat som oss, og andre steder å være om dagen.

- Når hunden har flere steder den kan ligge, slipper man å ha den i beina hele tiden, forklarer hun. - Hunden vil jo alltid være der eieren er. Den blir roligere og mindre stressa når den vet hvor den skal gjøre av seg. Både hund og eier blir mer harmoniske.

En annen konsekvens av at hunden har sin egen plass på hvert rom, er at all møkk og hår blir samlet på den plassen, i stedet for å bli spredt overalt. En god nok grunn i seg selv det!

- Min hund har en seng under hver av pultene på kontoret, sier Johnsen. - Hjemme hos meg har den dessuten tre senger, og det selv om jeg ikke har en stor leilighet, ler hun.

Ikke nok med det: - Den har også sin egen seng hos venninnen min og foreldrene mine, og den jumper oppi med en gang den kommer dit.

Foto: Pet Shop Girls.
Foto: Pet Shop Girls. Vis mer


Staselig til stua

De fleste som kjøper en av hundesengene som ser ut som en minisofa, setter den i stuen. Så supplerer de med en tradisjonell hundeseng der hvor hunden sover, og kanskje en pute til hunden på barnerommet.

Designermøblene til hunder koster fra 2.500 kroner og oppover. Er det slik at folk bruker veldig mye penger på møbler til dyrene sine?

- Det er mange som lurer på hvorfor noen gidder å bruke så mye penger på møbler til hundene sine, sier Johnsen. - Men møblene er jo ikke til bikkja, de er til deg! Når man kjøper en sofagruppe koster en puff fort 5-6.000 kroner. Da er det ikke så mye å bruke litt på et hundemøbel som matcher.

Johnsen forteller at noen av kundene kjøper noe smått hele tiden, mens andre venter og kjøper noe dyrt en gang i blant.

- Det er mange som får hundemøbler i gave. De fleste har alt, og hva kjøper man til et brudepar på 37? Da er i hvert fall et hundemøbel en original gave, sier hun.

Pet Shop Girls-huset. Foto: Nina Reistad. Foto: Nina Reistad
Pet Shop Girls-huset. Foto: Nina Reistad. Foto: Nina Reistad Vis mer


Dyremøbler på nett

Hvis du ikke har anledning til å ta turen innom Sagveien 24 i Oslo, kan du kjøpe alt på nettet. Johnsen forteller at de sender til hele Norge, fra helt i nord til helt i sør. En forsendelse koster som regel fra 120 kroner for små møbler til 335 kroner for store å sende, og det er jo ganske mye rimeligere enn å dra ens ærend til Oslo, om man bor langt unna.

- Juli er forresten vår beste måned, ved siden av desember, sier Johnsen. - Da kommer alle turistene på besøk, og vi møter mange av våre internettkunder. Det er veldig koselig, mange tar runden innom Ikea, Oslo City - og oss.

Trykk her og les mer om Pet Shop Girls på DinSide.

Kilder: Pet Shop Girls

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer