En stol, tre priser

Svinedyrt eller superbillig for en stilig stol.

Publisert
Sist oppdatert

På ønskelisten

Den danske arkitekten Arne Jacobsens stol, Egget, står øverst på ønskelista til mange med sans for lekre og særpregede møbler. Og på den lista blir den stående også, fordi stolen i billigste trekk, koster 35.800 kroner. Men kompromisser du på navn og linjer, får du stoler som man kan si er inspirerte av Jacobsen.

Originalen

SAS-hotellet, Danmarks første skyskraper, i Hammerichgade 1 i København, regnes som Arne Jacobsens hovedverk. Hotellet stod ferdig i 1959 og til dette bygget ble den eggeformede stolen tegnet. Ifølge Vilhelm Lange Larssen, designrådgiver i Norsk Designråd, ble stolen regnet for å være voldsom i uttrykket og vanskelig å produsere, da den i sin tid ble presentert. Dog: Stolen har overlevd interiørtrender gjennom snart 5 decennier og finnes fortsatt i møbelbutikken. Og vi snakker ikke møbelkjedene, men galleriene i de pene handlegatene.

Hvem: Tannum (Stortingsgata 30, tlf. 23 11 53 90)Pris: Fra 35.800 kronerLes mer: Kul hotellklassiker i KøbenhavnMorgenmad med Arne JacobsenSå mye sparer du på klassikerne

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer