Enda dyrere TV-kanaler?

Storkanalene påstår at fritt kanalvalg vil gi deg færre og dyrere kanaler i stua.

Enda dyrere TV-kanaler?
Publisert
Sist oppdatert

Spørsmålet om du som privatperson skal få velge nøyaktig hvilke TV-kanaler du skal få hjemme, i stedet for dagens praksis; der du får en programpakke tredd nedover hodet, har fått opp temperaturen i TV-bransjen.

Kamphanene

På den ene siden står de store distributørene (Telenor, RiksTV, GET) og de internasjonale TV-kanalene som fortsatt sverger til programpakker, mens mediebedriftene (med TV2 og Schibsted-gruppen) lovpriser fritt kanalvalg.

I følge Kampanje er hovedpoenget til TV2 at distributørene i dag hindrer fri flyt av innhold, og ikke minst utviklingen av norsk kvalitetsinnhold (hele tiraden får du her).

Dagens pressemelding fra de store utenlandske TV-kanalene er ikke uventet av stikk motsatt oppfatning: – Vi mener at et pålegg om å kjøpe kanalene én og én ikke vil være fordelaktig for forbrukerne, men i stedet føre til at prisene vil øke, og at flere gode nisjekanaler vil forsvinne fra norske TV-skjermer, sier Charlotte Repholtz fra National Geographic.

Og hun er ikke alene, alle disse kanalene (Discovery Networks Nordic, National Geographic Channel, Eurosport Television AB, NBC Universal , BBC World News og BBC Worldwide, Travel Channel, Disney, The History Channel, Nonstop Television, Turner Broadcasting Systemog MTV Networks) har nå samlet seg og sendt inn en felles høringsuttalelse til Trond Giske og co.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer