Endelig en Tesla du har råd til

Din egen teslaspole lager gnister og musikk, og lærer deg om elektronikk.

TESLASPOLE: Alle har sett en, men mange av oss vet ikke hva det heter. Den er kalt opp etter den legendariske Nicola Tesla, det samme som bilen Tesla er.  Foto: ONETESLA.COM
TESLASPOLE: Alle har sett en, men mange av oss vet ikke hva det heter. Den er kalt opp etter den legendariske Nicola Tesla, det samme som bilen Tesla er. Foto: ONETESLA.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en del Kickstarter-prosjekter som lover at de vil forandre verden med produktet sitt, men som det er aldeles ikke verdt å bruke penger på. Og det er vel akkurat det gutta bak prosjektet om å få finansiert en potetsalat gjør narr av i disse dager. De hadde et mål om 10 dollar, men klarte å innhente over 55.000 dollar.

Byggesett

I den andre enden har du prosjekter som virker nøye gjennomtenkte og fremstår som både forlokkende og seriøse på Kickstarter.

Slik er det med de to MIT-studentene som startet en egen produksjon av byggesett for teslaspoler gjennom Kickstarter i fjor, og som nå lanserer to helt nye versjoner, en tinyTesla og dens kraftigere storebror, oneTeslaTS.

Å, det ja!

Teslaspoler er det alle av oss har sett, men som mange av oss aldri har lært hva heter. Wikipedia sier det er «en elektrisk induktiv koblingskrets, oppfunnet av Nikola Tesla. Den omformer likestrøm til høyfrekvent vekselstrøm ved hjelp av gnister over et gnistgap og en spole».

Sagt på en annen måte: Du vet, den greia som lager gnister inni en glassbolle på tekniske museum verden over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer