Endelig får du vite førprisen

Er du godtroende, er dette en gladsak.

Bohus og Skeidar har lovet å opplyse om førpriser, dersom de fremstiller varer som om de er på salg.  Foto: Produsentene / DinSide
Bohus og Skeidar har lovet å opplyse om førpriser, dersom de fremstiller varer som om de er på salg. Foto: Produsentene / DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Butikkene blir stadig flinkere til å merke sine varer slik at du som kunde tror du har gjort et godt kjøp, men nå har altså møbelkjedene Bohus og Skeidar bestemt seg for å opplyse om førprisen på produktet, melder Forbrukerombudet.

Mildt press

Helt frivillig har nok ikke dette vært, for Forbrukerombudet har lenge trykket på og stilt krav til førpriser ved salgsmarkedsføring.

Dette er nytt: Kjedene skal fra nå av avstå fra å bruke uttrykk som signaliserer salg, uten å opplyse om førpris. I all markedsføring skal det altså opplyses om førprisene, eller på annen like tydelig måte, opplyses om avslaget, på de varene salget omfatter.

Men vil egentlig førpriser hjelpe oss? - Nei, faktisk ikke; har Trond Atle Smedsrud tidligere sagt til DinSide. Undersøkelser han gjorde i forbindelse med sin masteroppgave i markedsføring viser at forbrukerne automatisk tror at prisen er satt ned så lenge en vare er annonsert.

Les mer: Slik lurer de deg

Januarkampanjene

Forbrukerombudet skriver på sine nettsider at både Bohus og Skeidars januarkampanjer ble oppfattet som salg. Begge kjedene annonserte en mengde varer, men bare med én pris, uten at det ble sagt noe om førprisene eller på annen måte angitt hvilken besparelse det var tale om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer