Matemballasje

Endrer nye krydderglass etter storm av kundekritikk

«Smartere» krydderglass fra Santa Maria har fått krass kritikk. Nå endrer krydderprodusenten nyheten.

KLAGESTORM MOT KRYDDER: Santa Maria lanserte «smartere» krydderglass i høst - men ble møtt av krass kundekritikk. Nå endrer de glassene - og tar tilbake en av de «gamle» funksjonene. Foto: Kristin Sørdal
KLAGESTORM MOT KRYDDER: Santa Maria lanserte «smartere» krydderglass i høst - men ble møtt av krass kundekritikk. Nå endrer de glassene - og tar tilbake en av de «gamle» funksjonene. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Krydderprodusenten Santa Maria lanserte nye krydderglass med nye lokk i høst. Men det som skulle være en oppgradering til smartere forpakning viste seg å utløse en storm av kundeklager.

Ifølge svenske Aftonbladet har kundene rast mot de nye glassene - noe som har ført til at Santa Maria har besluttet å endre en del av de nye krydderglassene.

Dette er problemet

Santa Maria har markedsført de nye glassene som nye, smarte krydderglass med en rekke nye, smarte funksjoner:

Etikett på topplokket skal gjøre det enklere å finne fram riktig krydder for deg som oppbevarer krydderet i skuffen; en ny funksjon for å åpne lokket gjør at du kan gjøre dette med én hånd - du slipper altså å skru på lokket for å åpne; og lokket kan brukes til måleskje - slik at du enkelt skal kunne måle opp korrekt mengde.

Til sist det punktet som har skapt slik furore i Sverige:

STRIDENS KJERNE: Åpningen i de nye glassene (til høyre) er mye større - og mangler strøinnsats. Det har satt sinnene i kok hos svenske forbrukere. Men nå endres dette, og endel av de nye glassene får likevel strøinnsats - som vi kjenner det fra de «gamle» glassene. Foto: Kristin Sørdal
STRIDENS KJERNE: Åpningen i de nye glassene (til høyre) er mye større - og mangler strøinnsats. Det har satt sinnene i kok hos svenske forbrukere. Men nå endres dette, og endel av de nye glassene får likevel strøinnsats - som vi kjenner det fra de «gamle» glassene. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Åpningen er endret og blitt større - med en slags «styrekant» for å få krydderet på rett plass i gryta - og med mulighet for å fange opp det du eventuelt skulle helle ut som er for mye, og riste dette tilbake i glasset.

Kritikken skal altså ha vært såpass formidabel at krydderkjempen har sett seg nødt til å endre denne åpningen, på visse kryddertyper.

Det kundene klager på er at strøåpningen er borte - og at den mye større åpningen gjør at det kommer altfor mye krydder ut av glasset. Da blir det trøblete å porsjonere det riktig, og man bruker mer krydder enn nødvendig.

- Tar tak umiddelbart

Stian Hvaal Møller, administrerende direktør vad Paulig Foods og Santa Maria i Norge, sier til Dinside at de nye glassene ble lansert her i Norge i uke 38, men hevder at de ikke har sett liknende reaksjoner her i Norge som de i Sverige.

- Det har ikke vært negative reaksjoner i Norge, men vi har fått én mail angående en som ønsket strøåpning på kanel. Og det kommer vi til å gjeninnføre, sier Møller.

Han bekrefter imidlertid at de på bakgrunn av reaksjonene i Sverige, har besluttet å endre glassene, også de som selges i Norge.

- Vi har i Sverige fått noen tilbakemeldinger og vi har besluttet at vi tar tak i dette umiddelbart. Totalt dreier det seg om cirka 22 glass med ulike krydder som får endret strøinnsats i Sverige, men det er ikke alle disse vi har i salg i Norge, sier han til Dinside.

Han påpeker at det ikke er alle glassene som ble nylansert i uke 38, som vil få endret innsats nå. Og det er heller ikke snakk om å endre tilbake til gammel løsning - men heller å sette på en strøinnsats på utvalgte krydder:

- Verken Sverige eller Norge, eller for så vidt andre land, vil skifte tilbake til «gammel løsning». Vi har alle nye glass med nye topper. På grunn av kryddernes ulike kvaliteter har de også ulik strø-innsats. Noen av glassene vil få endret strøinnsats, men de vil se like fine ut som de nye glassene gjør og det ikke være noen utvendige endringer på glassene, sier han.

Ifølge Møller vil utskiftningen til de nye glassene i butikk vil skjer fortløpende når butikkene er sluttsolgt for de glassene som allerede er i ute.

Dette er de nye krydderglassene som selges i Norge, som vil endres til å få krydderinnsats etter hvert:

 • Organic Cinnamon
 • Chili Pepper
 • Chili Powder
 • Chipotle Chili Pepper
 • Curry Extra Hot
 • Grill Seasoning
 • Turmeric Ground
 • Ginger Ground
 • Cinnamon Ground
 • Paprika Smoked
 • Paprika Powder
 • Garlic Powder

-

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer