Størrelse på bolig:

Eneboligen var 15 m² mindre enn oppgitt

Dermed får boligkjøperen prisavslag tre år etter at boligen ble kjøpt.

EN MANGEL: Viser det seg at boligen er mindre enn det du fikk oppgitt ved boligkjøpet, kan du ha krav på prisavslag. Foto: NTB Scanpix
EN MANGEL: Viser det seg at boligen er mindre enn det du fikk oppgitt ved boligkjøpet, kan du ha krav på prisavslag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange ting som er verdt å sjekke grundig ved kjøp av bolig. Selv om man har brukt god tid på visning og lest alle boligdokumentene, kan det være ting ved boligen du har fått feil informasjon om, som at badet er 30 år eldre enn det som var oppgitt i salgspapirene. Dette kan føre til at du får noen av pengene tilbake for boligkjøpet i ettertid.

Dette skjedde også med personen som, da boligen skulle selges tre år etter boligkjøpet, oppdaget at boligen var mindre enn det som hadde kommet frem ved kjøp av boligen.

15 m² mindre

Finansklagenemnda har behandlet en klage der en person kjøpte en kjedet enebolig i Oslo, hvor det ved salget ble opplyst at boligens areal, eller P-rom som det heter på fagspråket, var på 166 kvadratmeter.

I forbindelse med forberedelser til videresalg av boligen i 2018, ble det derimot avdekket at boligens areal var 15 kvadratmeter mindre enn opplyst.

Dermed reklamerte kjøperen til boligselgerselskapet og ba om et prisavslag for de manglende kvadratmetrene, som han mente var en mangel etter avhendigslovens paragraf 3-8. Den sier følgende:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer