Energi-boliger kan bli mer verdt

Boligen din skal energimerkes på samme måte som hvitevarene dine.

Publisert
Sist oppdatert

Ordningen vil tidligst tre i kraft fra januar 2009.

Energimerking skal gjøre det lettere å finne ut hvor energieffektiv boligen er. Alle boliger som skal ut på kjøpemarkedet må vise til hvilket energimerke boligen har.

Det vil bli pålagt at boligprospekter inneholder opplysninger om hvilken energikarakter boligen har. Det betyr at meglere vil kunne ta en høyere takst for boliger med god energimerking.

Skal komme kjøper til gode

Ifølge Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) vil en god energimerking være attraktiv for boligkjøperen, og NVE tror derfor at en bolig med god energimerking vil kunne få høyere takst enn en tilsvarende bolig med dårlig energikarakter.

Boligselgeren vil riktignok ikke være pliktig til å gjøre boligen i stand, slik at den får en bedre karakter. Men det kan altså slå ut på verdien av boligen.

Boligtakst-kalkulator

Lovforslaget om energimerking skal fremmes for Stortinget i løpet av 2008, og ordningen vil tidligst tre i kraft fra 1. januar 2009.

Vanskelig å få beste karakter

Etter all sannsynelighet vil boliger bli merket på en skala fra A til G, hvor A er høyeste karakter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer