Enkelt å sikre seg

For et par tusenlapper slipper du dette.

For et par tusenlapper kan du unngå dette. Foto: Kenneth Larsen
For et par tusenlapper kan du unngå dette. Foto: Kenneth Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke skrev vi om Kenneth Larsen som skadet seg stygt da døren i dusjnisjen hans granulerte.

Debatten som fulgte artikkelen viser at han langt fra er alene om å ha opplevd dette. Overraskende mange DinSide-lesere kunne fortelle lignende historier.

- Dette er skremmende, skriver André. - Og jeg har opplevd det selv. Heldigvis var jeg ikke i dusjen akkurat da det smalt, og nå er jeg ekstra glad for det. Kommer heller ikke til å kjøpe nye dører av glass..

- Samme type dusjdør eksploderte i leiligheten jeg leier ut. Samme hva man tenker om statistikk, så må det være et betydelig antall dører som har eksplodert. Jeg satte samme type dør inn igjen da jeg tenkte at dette må da være utrolig usannsynlig at kan skje igjen. Nå er jeg ikke så sikker lenger, skriver Tor.

Kenneth Larsen kuttet hånden så mye at han måtte operere, etter at døren i dusjen hans granulerte.  Foto: Kenneth Larsen
Kenneth Larsen kuttet hånden så mye at han måtte operere, etter at døren i dusjen hans granulerte. Foto: Kenneth Larsen Vis mer


Dette er bare noen av de mange innleggene som bekrefter Larsens historie. Andre har opplevd at døren på komfyren, glassbord eller kjøkkenglass har gått i tusen knas, uten noen som helst synlig grunn.

Heldigvis finnes det en enkel måte å sikre seg på, og den koster heller ikke all verden: Sett folie på glasset.

Rimelig forsikring

Vidar Hemmingsen, daglig leder i Ifö Sanitær sa til DinSide at film eller folie på glass ikke ble brukt i dusjnisjer, da kostnaden ved dette ville prise dem ut av markedet. Men du kan få satt på dette selv.

- Å feste klar sikkerhetsfilm på glass i et dusjhjørne vil koste et par tusenlapper, sier Krister Eriksen, glassmester i Glassmester 1, Lørenskog Glass AS til DinSide.

Og da er arbeidet inkludert.

Du kan også gjøre det selv, men for best mulig resultat anbefaler han å overlate jobben til profesjonelle.

I denne artikkelen kan du lese mer om hvordan du går frem når du skal feste folie til en glassflate.

Varer ikke evig

Eriksen presiserer at det å feste folie på glassflater som skal være i et baderom ikke nødvendigvis vil være veldig holdbart.

- Fukt og damp vil bidra til at folien kan løsne over tid.

Hvor lang tid det vil ta før folien har løsnet såpass mye at det går ut over sikkerheten er avhengig av flere faktorer, hvor god utluftning det er i rommet og hvor hyppig dusjen brukes. Men Eriksen regner med at det burde holde i et par år.

Folie fås kjøpt gjennom enkelte glassmestre, det er bare å forhøre seg. Vi gjorde et kjapt søk på gulesider.no, og fikk napp hos den tredje glassmesteren vi kontaktet.

Legg membranen selv: - Nevenyttige amatører gjør ofte en bedre jobb enn fagfolkene, sier fukt- og soppekspert.

Dekorativt element

Dersom du først velger å sette på folie, hvorfor ikke benytte sjansen til å pynte litt opp? Du får kjøpt både blank og frostet folie i ulike farger, men merk at det nok er enda færre som tilbyr farget folie enn dem som tilbyr blank. Dette kan også bli noe dyrere, avhengig av leverandør.

En annen variant er å velge en helt annen løsning: En dusjnisje med vegger av plast eller akryl - eller rett og slett å gå for det gode, gammeldagse dusjforhenget. Her finnes det også uendelige varianter å velge mellom, og det er både enkelt og billig å fornye baderommet ved å bytte farge eller mønster på dusjforhenget.

Nyttig på nett til baderommet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer