Minitest av Boil in box:

Enklere enn poseris?

Ideen med riskokeren Boil in box er at den erstatte poseris - eller «boil in bag». Vi har prøvd den.

RISKOKING: Kan det fungere like bra å koke ris i boks som det gjør i pose eller rett i kjelen? Vi testet! Video: Kristin Sørdal / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedhensikten og starten på riskokeren «Boil in box» var ifølge produsenten et par brente fingre som følge av engangsposer med ris - og et ønske om å kutte plastforbruket.

Men er det enklere med denne riskokeren, enn med poseris («boil in bag») eller å koke ris i kjele, på vanlig måte?

Vi har testet ut riskokeren.

Innsats

Boil in box er et norskutviklet produkt fra folkene bak «kjøttdeighakkeren» Hackit. Produktet er en slags innsatsgryte med sil i bunnen og et lokk, som også kan brukes som underlegg for servering.

Det fungerer slik at du fyller ris i boksen, setter boksen oppi en kjele, fyller vann i kjelen, setter plastlokket på risboksen - og setter kjelen med riskokeren på koketoppen og koker opp.

Så lar du det koke etter anvisningen på rispakken.

Smart - men ikke så smart?

Det er flere ting er i utgangspunktet er smart med risboksen: Det er porsjonsmerker av på innsida både til mengde ris og mengde vann.

Ulempen som vi opplevde det, er at det var vanskelig å se porsjonstallene, spesielt de for riskornene. Muligens var dette på grunn av den svarte plasten - men uansett var det vanskelig å se, etter vår mening.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer