Enorm økning

Innbruddstyvene stjeler for millioner.

ØKER: Tall fra Finans Norge viser at vinningskriminaliteten øker etter coronapandemien. Foto: Ground Picture / Shutterstock / NTB
ØKER: Tall fra Finans Norge viser at vinningskriminaliteten øker etter coronapandemien. Foto: Ground Picture / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Under coronapandemien falt innbruddstallene drastisk, og i juli 2020 uttalte If forsikring at de aldri hadde sett en så stor reduksjon i antall skademeldinger knyttet til innbrudd.

Årsakene kunne blant annet knyttes til utbredt bruk av hjemmekontor - med flere hjemme, er det færre som gjennomfører innbrudd - og stengte landegrenser.

Fra 2019 til 2021 gikk antall tyverier ned nesten 25 prosent.

Dessverre har den gode trenden snudd.

Opp over 20 prosent

I en pressemelding skriver If forsikring at det i løpet av årets først halvår, var en enorm økning i vinningskrim i Norge, ifølge tall fra Finans Norge.

Totalt er det meldt inn 14 000 ulike tyverier på innboforsikringen til forsikringsselskapene, en økning på 22,6 prosent sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

If skriver at det ble stjålet verdier for 161 millioner kroner i løpet av den perioden.

- Den store økningen av innbrudd skyldes at koronaperioden med hjemmekontor er over, så det er enklere for tyvene å komme seg inn i tomme boliger. Grensene er også åpne, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If, i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.