Enorm økning

Innbruddstyvene stjeler for millioner.

ØKER: Tall fra Finans Norge viser at vinningskriminaliteten øker etter coronapandemien. Foto: Ground Picture / Shutterstock / NTB
ØKER: Tall fra Finans Norge viser at vinningskriminaliteten øker etter coronapandemien. Foto: Ground Picture / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Under coronapandemien falt innbruddstallene drastisk, og i juli 2020 uttalte If forsikring at de aldri hadde sett en så stor reduksjon i antall skademeldinger knyttet til innbrudd.

Årsakene kunne blant annet knyttes til utbredt bruk av hjemmekontor - med flere hjemme, er det færre som gjennomfører innbrudd - og stengte landegrenser.

Fra 2019 til 2021 gikk antall tyverier ned nesten 25 prosent.

Dessverre har den gode trenden snudd.

Opp over 20 prosent

I en pressemelding skriver If forsikring at det i løpet av årets først halvår, var en enorm økning i vinningskrim i Norge, ifølge tall fra Finans Norge.

Totalt er det meldt inn 14 000 ulike tyverier på innboforsikringen til forsikringsselskapene, en økning på 22,6 prosent sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

If skriver at det ble stjålet verdier for 161 millioner kroner i løpet av den perioden.

- Den store økningen av innbrudd skyldes at koronaperioden med hjemmekontor er over, så det er enklere for tyvene å komme seg inn i tomme boliger. Grensene er også åpne, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If, i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer