Enova kutter i støtten

Enova kutter i støtten til solcelleanlegg - det desidert mest populære energi- og klimatiltaket som mottar støtte - og flere andre klimaformål.

KUTTER: Enova varsler kutt i flere støttetilskudd. Foto: Geir Olsen / NTB
KUTTER: Enova varsler kutt i flere støttetilskudd. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Enova reduserer støtten til solcelleanlegg, elektrisk lettmotorsykkel, balansert ventilasjon og smart varmtvannsbereder. Positiv markedsutvikling for flere av tiltakene i Enova-tilskuddet reduserer behovet for støtte, opplyser foretaket i en melding.

- Det har vært en formidabel økning i interessen for solcelleanlegg. Markedet for solcelleanlegg på private bolighus har økt fra rundt 1500 installerte anlegg per år de foregående årene til omtrent 5300 i fjor, sier markedssjef Anna Barnwell i Enova.

Solcelleanlegg, hvor gjennomsnittlig støttesats er på 27 500 kroner, reduseres til en gjennomsnittlig støttesats på 20 000 kroner fra og med 1. oktober.

Selv om enkelte formål får redusert støtte, får Enova utvidede rammer i budsjettet som rettes mot privatpersoner neste år.

Allerede i høst tas varmepumpebereder inn i Enovatilskuddet. Teknologien får starthjelp for å bidra til energieffektiv oppvarming av varmtvann. Varmepumpebereder støttes med 5000 kroner fra 1. september.

- Det er svært gledelig at så mange ønsker å gjøre energitiltak i hjemmet. Når vi nå øker totalrammen samtidig som vi reduserer støttesatsene per tiltak, betyr det at flere kan benytte seg av våre tilbud, sier Barnwell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer