Entreprenør må fjerne sølvkre

Oppdager du skadedyr i nye boliger kan du få andre til å ta regningen.

EKKEL: Sølvkre gjør ingen skade, men de er ikke spesielt hyggelige å ha krabbende rundt i huset. (Foto: Wikimedia Commons/GNU Free Documentation License, version 1.2)
EKKEL: Sølvkre gjør ingen skade, men de er ikke spesielt hyggelige å ha krabbende rundt i huset. (Foto: Wikimedia Commons/GNU Free Documentation License, version 1.2) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2011 opplevde en kvinne og hennes sønn at den flunka nye leiligheten deres ble invadert av innsektet sølvkre, også kalt sølvfisk.

Hver dag fant de små kryp i klær, skuffer og skap. Det ble så ille at kvinnen vurderte å flytte. Hun orket rett og slett ikke mer.

Slik blir du kvitt sølvkre – støvsug, rydd, rens, lys

Skadedyrsbekjemperne som ble tilkalt fikk bakoversveis: Aldri før hadde de sett et så omfattende sølvkreproblem. Til sammen 12 ganger gjennomførte de sprøyting, og det ble fuget for å stanse insektene fra å krype opp gjennom gulvet.

Men arméen av standhaftige krabater nektet å gi opp, og selv om det etterhvert ble bedre, forsvant aldri problemet.

Så spørsmålet ble: Hvem har ansvaret?

Fukt – ikke din feil

For å gjøre en lang historie kort: Utbygger hadde ansvaret. Det innrømmet han selv, og det synes dessuten Boligtvistnemnda, som har behandlet saken.

Sølvkreproblemer oppstår gjerne som følge av fuktproblemer, og det er nettopp det som sannsynligvis var årsaken i den nye leiligheten. Det antas å være mangler på konstruksjonen mellom parkeringskjelleren og leiligheten, som førte til fukt og sølvkre mellom de to etasjene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer