Er boligmarkedet friskmeldt?

Nå løsner også nyboligmarkedet.

Nå selger boligprosjektene igjen. Foto: Colourbox.com
Nå selger boligprosjektene igjen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De to siste månedene er 1.043 nye boliger solgt, viser ferske tall fra Econ Pöyry. Dette utgjør 10 prosent av det totale antallet boliger som er registrert, og er den høyeste salgstakten siden juni 2007. Salget var på 8 prosent ved forrige måling i august i år, og 8 prosent på samme tid i fjor.

August 2007 står fortsatt som den måneden norske boligpriser var på sitt aller dyreste. Etter en periode med utflating og fall i boligprisene har prisene nå steget det siste året, og er nå 6,6 prosent høyere enn i august 2007. Men korrigert for inflasjon er prisene fortsatt 1,7 prosent lavere.

Les mer om boligpriser på DinSide

Økt salg, færre boliger

Econ Pöyry har sett på pris og salgsstatus for 10.913 boliger i prosjekter på Østlandet som var til salgs både i august og oktober, eller som er lagt ut for salg i perioden. Ved forrige registrering var 6.510 av disse solgt og 4.403 var usolgt.

Men mens salget øker, faller antallet registrerte boliger for andre gang. Reduksjonen skyldes i hovedsak færre igangsatte og ferdigstilte boliger, heter et i rapporten. Og dette kan bidra til å presse boligprisene oppover. Eksperter har flere ganger advart mot stagnering eller stopp i boligbygging, spesielt i pressområder: - Det er dette som er den virkelige krisen i boligmarkedet, sa Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret til DinSide da boligbyggingen for alvor bremset opp i mai i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer