Er boligprisene for høye?

Norges Bank mener det er rom for ytterligere prisfall.

På tross av positiv utvikling i boliprisene hittil i år, kan en ikke utelukke at prisene vil falle igjen. Foto: Per Ervland
På tross av positiv utvikling i boliprisene hittil i år, kan en ikke utelukke at prisene vil falle igjen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kuttet Norges Bank styringsrenten med 0,5 prosentpoeng. De hyppige kuttene fra sentralbanksjefen og hans kolleger har fått mye av æren for at boligprisene nå beveger seg oppover igjen.

Visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad advarer likevel mot å friskmelde markedet.

- Vi tror det er for tidlig å si at boligmarkedet har snudd, og at prisene vil øke, sier Qvigstad på spørsmål fra DinSide.

Hvor mye er boligen din verdt?

Sjekk her!

Prisene høyere enn normalt

Signaler fra Norges Bank tilsier at boligprisene her til lands kan være høyere enn hva som er normalt.

- Det er vanskelig å si hva som er normale boligpriser, men vi pleier å peke på at det kanskje var et normalnivå i 1988/92. Hvis du trendforlenger prisnivået fra da og frem til i dag, er det rom for ytterlige fall i boligprisene, sier Qvigstad.

Enkelte makroøkonomer har også tatt til orde for at prisnivået for boliger i Norge er for høyt. Sjeføkonom i First Securities, Harald Magnus Andreassen, har tidligere uttalt at boligprisene i Norge er altfor høye. Hans kollega Bjørn Roger Wilhelmsen sa for noen dager siden at lite taler for videre oppgang i prisene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer