Er borettslaget ditt sikkert?

Det er mulig å sikre seg mot at naboen ikke betaler fellesgjelden.

Lønner det seg å sikre seg mot at naboen ikke betaler fellesgjelden?  Foto: Per Ervland
Lønner det seg å sikre seg mot at naboen ikke betaler fellesgjelden? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært noen bratte år for enkelte norske borettslag. Dårlige tider har ført til at enkelte borettshavere ikke har klart å dekke sin del av fellesutgiftene, og fellesskapet, altså de andre borettshaverne, har måttet dekke tapet. Enkelte borettslag har også måttet slå seg selv konkurs. Det hadde de sluppet, dersom borettslaget var sikret gjennom Borettslagenes Sikringsfond.

Når naboen ikke betaler

Borettslagenes Sikringsfond er en forsikringsordning som sikrer deg mot å bli ansvarlig for naboens andel av fellesgjelden. Så er det bare å melde seg inn?

- Dette er en ordning for alle borettslag tilknyttet eller forretningsført av boligbyggelag, sier Jens Veiteberg - direktør i NBBL Partner, som driver Borettslagenes sikringsfond, til DinSide.

Medlemskap kan tegnes individuelt av det enkelte borettslaget, eller kollektivt gjennom boligbyggelaget det tilhører.

Du kan altså ikke tegne en slik forsikring som privatperson, dette er noe borettslaget må gjøre kollektivt. For å sjekke om borettslaget ditt er tilknyttet ordningen, kan du ta kontakt med styret eller forretningsfører. Er ikke borettslaget ditt tilknyttet Borettslagenes sikringsfond, kan du sjekke om dere kvalifiserer til ordningen på NBBLs nettsider .

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.