Er budrunden for het?

Budrunden kan fort bli så overopphetet at du ender opp med tapsobjektet du absolutt ikke hadde tenkt deg. Det finnes likevel noen ting du kan gjøre for å komme seirende ut av selv den heteste kampen i boligmarkedet.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om de færreste boligkjøpere bare har som mål å tjene penger på kjøpet, er det vel ingen som har lyst til å ligge på jumboplass når avkastningen på investeringen regnes ut. De fleste ser vel for seg at verdistigningen på boligen skal holde tritt med andre boliger, slik at det er forholdsvis enkelt å bytte bolig når nye behov oppstår.

Hvis du nikker gjenkjennende til dette, har vi noen tips til når varselklokkene bør begynne å ringe hvis budrunden blir av den hete typen, og sender budene opp i stratosfæren.

Viktigst: Lommeboken

- Før vi kjøper TVer og biler, gjør vi den grundigste research, ringer rundt og forhører oss om priser og kvaliteter, mens i boligmarkedet kaster vi oss inn i løvens gap - budrunden - og gir bud på bud uten å reflektere over konsekvenser. Dette er et paradoks, sier administrerende direktør i Prognosesenteret Bjørn Erik Øye til DinSide.

Øye holder fast ved lommeboken som den viktigste varselklokken av alle. - Før du begir deg ut i budrunden er du simpelthen nødt til å sjekke hva lommeboken tåler. Det beste rådet etter dette, er at du holder deg fullstendig uberørt av budrunden, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer