Er den god nok som TV?

Flere LCD-TVer sliter med å gjengi detaljer i mørke partier. Litt hakkete bilde ved heftige actionscener har også vært et minus. Vi var derfor spente på Dells TV-kvalitet.

Publisert
Sist oppdatert

Vi begynner med det positive: Når vi koblet TVen til vår testutgave av Forces nye kabelTV-tuner og fikk signaler via CanalDigital, var det ingen hakking i bildet. Dette var forsåvidt ingen overraskelse: For det første er det vanskeligere å konstatere hakking på mindre skjermer enn på en 42-tommer, og i tillegg er TV-signalet ditt forsterket når det går via en digitaldekoder.

Siden den oppgitte responstiden ikke er på mer enn 25 millisekunder var vi imidlertid spent på hvordan dette ville være ved vanlige analoge TV-signaler. Heldigvis ble vi ikke skuffet. Også her var tendensen til hakkete bilder minimal. På dette punktet leverer altså TVen varene, og er nok et tegn på at man ikke skal henge seg alt for mye opp i spesifikasjonene. Dette fungerte altså bra.

Kontrast, detaljnivå og betraktningsvinkel

Sammenlignet med de beste LCD-TVene er det spesielt på sortnivået at Dell-TVen kunne hatt mer å gå på. I praksis blir det ikke helt svart, men mer veldig mørkegrått.

Dell-TVen er riktignok lysår bedre enn LGs alternativ på dette punktet, men det er ingen tvil om at detaljnivået i mørke partier kunne vært bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer