Er det en kjempeseng?

Eller en kjempesofa? Strengt tatt er det ingen av delene.

EN ILLUSJON: Denne hvilesofaen og/eller senga er ikke så stor som du tror.
EN ILLUSJON: Denne hvilesofaen og/eller senga er ikke så stor som du tror. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tar du bilde av en appelsin mot en helt hvit bakgrunn, finnes det ingen informasjon i selve bildet som forteller deg noe om hvor stor appelsinen er. Det kan være verdens største appelsin, funnet i trærne til en hittil ukjent stamme mennesker i Brasil, men det kan også være en helt ordinær appelsin kjøpt i en dagligvarebutikk.

Fordi det siste er det vanligste, antar hodet ditt så å si umiddelbart at dette er en vanlig appelsin. Hadde noen tatt seg bryet med å holde appelsinen på bildet med en hånd, hadde du forstått størrelsesforholdet like raskt.

Glad illusjon: Se ballonglampene som svever under taket

Egentlig beskjeden

De italienske designerne hos Adele-c har forstått dette. De er en leken gjeng. Den såkalte 56-serien består av to praktiske gjenstander - en hvor du skal oppbevare kroppen, en annen hvor du skal oppbevare gjenstander.

Senga, som du kan se på bildet over, er resultatet av det designerne kaller en lek med "ekstrem ironi og ekstreme dimensjoner", som de sammenlikner med å bevege seg helt ut på kanten av et stup, uten å hoppe. Ekstremsportmetaforer høres kanskje litt voldsomt ut - vi snakker tross alt om møbler, ikke fallskjermhopping - men effekten er uansett morsom.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Ved å ta utgangspunkt i en legendarisk, eldgammel stol fra Thonet simpelthen kalt "stol nummer 14", har Adele-c fått senga og skapet til å se ut som noe Gulliver kunne hatt på soverommet. Det er naturligvis fordi stolene som holder senga og skapet er forminsket, og dermed gir resten av møblementet et så til de grader overdimensjonert preg. Helt til du ser dem i et vanlig rom, naturligvis.

KJEMPESKAP: Neida, egentlig ikke.
KJEMPESKAP: Neida, egentlig ikke. Vis mer


Senga måler nemlig bare 80 x 200 x 36 centimeter. Det er altså omtrent samme størrelse som en vanlig seng. Senga er polstret, beina på stolene er av lakkert stål, mens stolkroppen er en blanding av metall og polyuretan.

Har du sett på maken? Møblene du garantert blir alene om å ha i stuen

Ikke skap deg

Skapet er nesten to meter høyt, og har en bredde på mellom 90 og 100 centimeter, avhengig av om du måler ytterst på stolen eller ytterst på selve skapet. Det er laget i italiensk valnøttre som er lakkert blått på innsiden. Stolene er laget på samme måte som senga.

Møblene kan bestilles direkte fra produsenten. Vi har ikke fått oppgitt noen pris, men det er all grunn til å tro at betalingskortet ditt kommer til å merke det hvis du befinner deg midt på grafen som viser en oversikt over lønna i Norge.

Dette er faktisk ingen illusjon: Sjekk lampen der deler av skjermen svever

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer