Er det for dyrt å selge boligen på Finn?

Konkurransetilsynet vil vurdere om prisen for å annonsere boliger på nettet er for høy.

Den ekstreme prisforskjellen er til forbrukernes beste, hevder administrerende direktør i Finn Eiendom, Lars Vangen Jordet. Foto: Finn.no/Colourbox.com
Den ekstreme prisforskjellen er til forbrukernes beste, hevder administrerende direktør i Finn Eiendom, Lars Vangen Jordet. Foto: Finn.no/Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. januar i år måtte annonseportalene åpne for at også privatpersoner kunne avertere boligen sin. Tidligere har privatpersoner kunnet selge biler, båter, samt løsøre her, mens boligannonser har vært forbeholdt meglere og advokater.

– Vi er godt fornøyde med at forbrukerne nå kan annonsere boligen selv, uten å måtte gå gjennom megler eller advokat, sier konkurransedirektør Knut Eggum Johansen i en pressemelding.

Alt om kjøp og salg av bolig på DinSide finner du her

Flere har imidlertid reagert på prisene, skriver Konkurransetilsynet videre. De vil nå se nærmere på prissettingen. Ønsker du å legge ut annonse for boligen din, koster det 5.000 kroner på Finn.no, 6.875 kroner på Tinde.no og 2.500 på Zett.no. Ny.no oppgir ikke pris.

– Prisene på private boligannonser på Internett skal stå i rimelig forhold til det eiendomsmeglerne betaler for tilsvarende annonser, sier Eggum Johansen i en pressemelding.

Etter de nye reglene er nettportalene pålagt å tilby boligannonsering på ikke-diskriminerende vilkår. Dette setter blant annet grenser for hvilken pris portalene kan ta fra privatpersoner. Konkurransetilsynet vil nå undersøke om de gjeldende prisene er i overensstemmelse med kravene som stilles i forskriften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer