Er det for dyrt å selge boligen på Finn?

Konkurransetilsynet vil vurdere om prisen for å annonsere boliger på nettet er for høy.

Den ekstreme prisforskjellen er til forbrukernes beste, hevder administrerende direktør i Finn Eiendom, Lars Vangen Jordet. Foto: Finn.no/Colourbox.com
Den ekstreme prisforskjellen er til forbrukernes beste, hevder administrerende direktør i Finn Eiendom, Lars Vangen Jordet. Foto: Finn.no/Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. januar i år måtte annonseportalene åpne for at også privatpersoner kunne avertere boligen sin. Tidligere har privatpersoner kunnet selge biler, båter, samt løsøre her, mens boligannonser har vært forbeholdt meglere og advokater.

– Vi er godt fornøyde med at forbrukerne nå kan annonsere boligen selv, uten å måtte gå gjennom megler eller advokat, sier konkurransedirektør Knut Eggum Johansen i en pressemelding.

Alt om kjøp og salg av bolig på DinSide finner du her

Flere har imidlertid reagert på prisene, skriver Konkurransetilsynet videre. De vil nå se nærmere på prissettingen. Ønsker du å legge ut annonse for boligen din, koster det 5.000 kroner på Finn.no, 6.875 kroner på Tinde.no og 2.500 på Zett.no. Ny.no oppgir ikke pris.

– Prisene på private boligannonser på Internett skal stå i rimelig forhold til det eiendomsmeglerne betaler for tilsvarende annonser, sier Eggum Johansen i en pressemelding.

Etter de nye reglene er nettportalene pålagt å tilby boligannonsering på ikke-diskriminerende vilkår. Dette setter blant annet grenser for hvilken pris portalene kan ta fra privatpersoner. Konkurransetilsynet vil nå undersøke om de gjeldende prisene er i overensstemmelse med kravene som stilles i forskriften.

– Vår oppgave er ikke å vurdere om prisene som tilbys, er rimelige isolert sett, men å påse at nettportalene ikke forskjellsbehandler de ulike kundegruppene, understreker konkurransedirektøren.

Les også: Meglerne vil utfordre Finn

Spar 6.870 på Finn/Tinde

En måte å spare på, er å benytte seg av stordriftsfordelene annonseportalene gir meglerne. Vi har tidligere skrevet om meglere som hjelper deg å selge boligen selv, blant annet AdvokatOppgjør.no (AO). Velger du en annonsepakke herfra får du annonser på Finn.no og Tinde.no til 4.995 kroner. En annonse i Tinde gjør i tillegg annonsen søkbar i Edda Medias lokale nettaviser.

- Med i denne pakken følger også det du trenger for å lage en salgsoppgave, samt skjema og veiledning til å sette sammen alle andre dokumenter du trenger, sier Tom H. Glosimot i AO til DinSide.

- Vårt tilbud er derfor både billigere og tryggere enn det tilbudet som finn.no gir boligselgerne. Dette gjelder da ikke bare for selger, men også for kjøper - noe som ofte glemmes når det skrives om det å gjøre det selv, sier Glosimot.

Frislipp ikke bare problemfritt: Tør du stole på at privatpersoner har god nok kunnskap til å selge bolig?

Glosimot vil derimot ikke røpe hvor mye AO må ut med for disse annonsene.

- Dette er konkurransestemplet informasjon. De ulike meglerforetakene konkurrerer om pris, og det gis ulike rabatter eller stordriftsfordeler til ulike meglerforetak.

Tre leiligheter, tre meglere: Se hvordan privatpersonen klarte seg mot erfarne meglere fra DnB NOR Eiendom og Obos-megleren.

Planlegger du å selge boligen selv? Da vil vi gjerne snakke med deg! Send en mail til bolig@dinside.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer